Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

SVOLDER: RESULTAT EFTER SKATT BLEV -273 MLN KR 3 KV (212)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Svolder redovisar en förlust efter skatt på 273 miljoner kronor (212) för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020.

Substansvärdet var vid periodens utgång 116:30 kronor per aktie.

"Kursmässigt har kvartalet varit mycket volatilt", konstaterar vd Ulf Hedlundh angående det rådande läget i spåren av coronapandemin, och bolagets substansvärde har under kvartalet rört sig mellan 87 och 127 kronor.

Vidare menar vd att Svolder som obelånat investmentbolag dock har ett gott utgångsläge.

"Vi behöver inte, såsom våra kollegor bland fondförvaltarna, köpa och sälja aktier i takt med in- eller utflöden av kapital", skriver Ulf Hedlundh.

Bolaget har under börsnedgången i mars nettoköpt aktier för 80 miljoner kronor, men har efter det i takt med stigande kurser i valt att bygga upp kassapositionen till att på balansdagen utgöra nästan 180 miljoner kronor, heter det i rapporten.

Ulf Hedlundh uttrycker också kritik för hur politikerna har hanterat krisen såväl i termer av smittans spridning och spårning, men även det som vd:n kallar "inhemsk populistisk finanspolitik kännetecknad av utdelningsstopp, ökad beskattning av aktieägande eller kraftigt utökat statligt ägande", som han menar är kontraproduktivt.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.