Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-03

Swedbank Robur rekryterar Fredrik Stenkil som ny förvaltare för Ny Teknik

Fredrik Stenkil kommer närmast från rollen som aktieanalytiker på Nordea, där hans fokus har varit såväl stora som små teknikbolag. Han tillträder sitt nya uppdrag på Swedbank Robur den 1 februari 2022.

Fredrik Stenkil har examen i ekonomi (BSc & MSc) från Handelshögskolan i Göteborg, och hans erfarenhet inkluderar även portföljförvaltning på Humle Fonder och aktieanalys på Danske Bank.

- Vi är mycket glada över den här rekryteringen. Fredrik har en både bred och djup kunskap inom tekniksektorn, och hans erfarenhet från portföljförvaltning i kombination med skarp aktieanalys kommer att tillföra förvaltningen ytterligare vass kompetens, säger Ulrika Enhörning, aktiechef Swedbank Robur.

I sin tidigare roll ansvarade Fredrik Stenkil bland annat för bevakningen av tekniksektorn i Stockholm.

- Under min tid som aktieanalytiker har jag fått en mycket god bild av mina blivande kollegor på Swedbank Robur. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av deras nyfikna, hungriga och kompetenta förvaltarteam, och med mitt stora intresse för teknik och innovation är det svårt att tänka sig ett mer attraktivt mandat att förvalta, säger Fredrik Stenkil.  

Fredrik Stenkil kommer att rapportera till Henrietta Theorell, aktiechef Sverige och Norden på Swedbank Robur.

Kontakt:
Carina Sesser Nylund, Press manager, Swedbank Robur, +46 72 230 52 64

Riskinformation
Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive ond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Författare Cision