Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-02

Swedish Orphan Biovitrum AB: Ledningsförändring i Sobi

Tony Hoos ersätter Anders Ullman som Head of R&D and Medical Affairs och Chief Medical Officer från den 1 april 2023

Anton (Tony) Hoos, med.dr, PhD, MBA blir ny Head of R&D and Medical Affairs och Chief Medical Officer och ersätter Anders Ullman, med.dr, PhD som går i pension. Dr Hoos har mer än tre decenniers erfarenhet från den globala läkemedelsindustrin, inklusive positioner på Amgen, GSK och Aventis och senast som styrelseledamot för Patient Focused Medicine Development (https://patientfocusedmedicine.org/), en ideell organisation som verkar för att ge patienter en röst i utvecklingen av läkemedel. Precis som Anders Ullman kommer Tony Hoos att vara baserad i Basel, Schweiz, rapportera till vd Guido Oelkers och ingå i Sobis verkställande ledningsgrupp.

Guido Oelkers: "Tony tar med sig omfattande global erfarenhet till sin roll att leda vår FoU och medicinska aktiviteter. Som expert på patientengagemang kommer Tony att tillföra nya och viktiga insikter. Tony kommer att ta över en välskött organisation från Anders, som under det senaste året framgångsrikt förändrat funktionens arbetssätt. Jag vill tacka Anders för hans långvariga engagemang för Sobi, först som styrelseledamot och sedan i hans nuvarande roll."

Med huvudsaklig FoU-närvaro i Stockholm, Sverige och Basel, Schweiz samt satellit-FoU-kontor i Durham, North Carolina, USA och Tokyo, Japan, sysselsätter Sobis FoU cirka 215 medarbetare inom funktioner som spänner över områden såsom bioanalys, biostatistik, translationell vetenskap, medicinsk vetenskap och projektutveckling framför allt i sen klinisk fas, genomförande och rapportering av kliniska prövningar, registreringsfrågor, säkerhetsövervakning och projektportföljhantering. Mer information om Sobis pipeline här (https://www.sobi.com/sv/pipeline).

Kontakt

För kontaktuppgifter till Sobis Investor Relations-team, klicka här (https://www.sobi.com/sv/ir-kontakter). För Sobis mediakontakter, klicka här (https://www.sobi.com/sv/media).

Sobi®

Sobi är ett specialiserat, internationellt biofarmaceutiskt företag som gör betydande skillnad för människor som lever med sällsynta sjukdomar. Sobi tillhandahåller innovativa behandlingar inom hematologi, immunologi och nischindikationer, och har cirka 1 600 medarbetare i Europa, Nordamerika, Mellanöstern och Asien. Sobis intäkter för 2021 uppgick till 15,5 miljarder SEK. Aktien (STO:SOBI) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer om Sobi på sobi.com,LinkedIn  (https://www.linkedin.com/company/sobi/)och YouTube (https://www.youtube.com/c/Sobi-Pharma).

Författare Cision