Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-09

Swedish Stirling rekryterar CTO från Volvo

Swedish Stirling AB har anställt Christian Nilsson som ny CTO och medlem i bolagets ledningsgrupp. Han kommer närmast från tjänsten som Director Product Quality på Volvo Penta.

Miljöteknikföretaget Swedish Stirling har anställt Christian Nilsson som ny Chief Technology Officer (CTO). Han kommer att leda bolagets teknik- och utvecklingsavdelning, och spela en viktig roll när bolaget inleder volymproduktion under hösten, samt i arbetet med att långsiktigt utvidga PWR BLOK-teknologins användningsområden. Christian tillträder tjänsten som CTO den 1 september.

Christian Nilsson har under drygt 20 år arbetat med teknik och produktutveckling i olika roller inom Volvokoncernen och på SAAB Automobile AB. Han kommer närmast från tjänsten som Director Product Quality på Volvo Penta där han haft det tekniska huvudansvaret för produktkvalitet gentemot Volvo Pentas kunder på 130 olika marknader. Christian är utbildad Maskiningenjör från Chalmers med en Masterexamen i företagsekonomi från Göteborgs universitet. Han har tidigare erfarenhet av Stirlingmotorteknologin efter att ha arbetat som motortekniker för svenska flottan på den första stirlingmotordrivna ubåten Näcken i slutet av 90-talet.

- Jag är väldigt nöjd över att vi kunnat knyta Christian Nilsson till oss som bolagets CTO. Han har precis de kunskaper och erfarenheter som Swedish Stirling behöver för den kommande kommersiella expansionen. Christian har även ett synsätt och driv som ligger helt i linje med bolaget vision och långsiktiga intentioner, säger Gunnar Larsson, vd Swedish Stirling.

- Swedish Stirling har gjort ett fantastiskt utvecklingsarbete och PWR BLOK är en helt ny typ av återvinningsteknik som ligger rätt i tiden. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del i den expansiva fas som nu väntar, och att bidra till att utveckla fler applikationer och tillämpningar baserat på Stirlingteknologin, säger Christian Nilsson, tillträdande CTO Swedish Stirling.

Swedish Stirling befinner sig i en expansiv kommersialiseringsfas. Nyligen tecknade bolaget en order med Glencore om en installation på 10 MW vid smältverket Lion i Sydafrika med ett uppskattat försäljningsvärde på minst 413 MSEK. Tidigare i år tecknade bolaget en avsiktsförklaring med tyska SMS group om introduktion av PWR BLOK på den europeiska marknaden. Bolaget inleder volymproduktion av PWR BLOK vid fabriken i Sibbhult under hösten.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Ljungberg, Kommunikationschef, 031-385 88 30, ir@swedishstirling.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.