Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-16

Swedol AB: Kalmar står i centrum när TOOLS och Swedol öppnar sin första gemensamma butik

Den 1 april 2020 blev TOOLS och Swedol i Sverige, Norge och Finland genom uppköp del av ett och samma affärsområde inom Momentum Group.  Sedan dess har ett febrilt arbete pågått för att bygga en ny gemensam organisation och därigenom skapa förutsättningarna för ett bättre och bredare erbjudan till kunden.En del i skapandet av det nya erbjudandet består i att på utvalda orter i Sverige integrera befintliga butiker med varandra. Först ut är Kalmar där TOOLS och Swedol den 16 september öppnar sin första gemensamma butik i Swedols lokaler på Engelska vägen 5.

- Det är riktigt roligt att vi nu får chansen att integrera våra sortiment och våra erbjudanden med varandra för att på det sättet skapa ett ännu mer attraktivt erbjudande för våra kunder, säger Torbjörn Eriksson, från den första 1 oktober Landschef för försäljning Sverige inom det nya affärsområdet.

- Vår absoluta ambition med samarbetet är att bygga på varandras styrkor. TOOLS styrka är den bearbetande försäljningen medan Swedol är extra vassa på att driva butik. Genom att TOOLS butik flyttar ihop med Swedol, samtidigt som vi samordnar våra ute- och innesäljkårer stärker vi nu vårt samlade erbjudande till våra kunder i Kalmar.

I samband med öppnandet den 16 september stänger TOOLS-butiken på Dagövägen 2.

- Kalmar är först ut av ungefär tjugetalet orter där vi under det kommande året avser att samordna våra verksamheter inom butiks- och bearbetningsförsäljning. Målet är hela tiden att förbättra och förstärka vårt erbjudande till kunden, säger Torbjörn Eriksson.

Läs mer:

Läs om samgåendet på www.swedoltools.se

Författare Swedol AB