Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-20

Tempest Security: Analysguiden: "Insynsköp ger tydligt signalvärde"

Stark operativ utveckling

Under det andra kvartalet 2020 redovisade Tempest Security en stark operativ utveckling. Bolagets nettoomsättning växte med 9% med en ebitda-marginal om 6,6%.

Det stora utropstecknet i rapporten för det andra kvartalet är bolagets nya finansiella mål för 2025. Målen är en omsättning som uppgår till en miljard kronor med en ebitda-marginal om minst 10%. Dessa mål ska nås genom strategiska förvärv och stark organisk tillväxt. Tempest har en imponerande historisk tillväxt som gör att vi i dagsläget inte betvivlar bolagets förmåga att lyckas nå dessa mål. Det skulle innefatta årlig CAGR om drygt 25% mellan 2021-2025, vilket är klart över våra tidigare prognoser.

Svag kursutveckling

Med bakgrund mot detta kan det till synes kännas förvånande att aktiekursen har utvecklats svagt under perioden med en nedgång omkring 10% medan OMXPI-index istället har fortsatt stärkas.

Vi noterar däremot att det under samma period har genomförts en hel del insynsaffärer i bolaget. Enligt Finansinspektionens insynshandel har det rapporterats köp av 15 000 aktier, vilket motsvarar nära 0,2% av kapitalet.

Köpen fördelas på:

Andrew Spry, VD - 2799 st

Lotta Iverstrand, CFO - 6218 st

Carl Höglund, Senior Advisor och tillhör ledningsgruppen - 2298 st

Michael Silfverberg, Styrelseledamot - 3055 st

"Jag gläds av att både styrelseledamöter och ledande befattningshavare tror på Tempest och fortsätter att investera." Kommenterar Vd, Andrew Spry.

Tydligt signalvärde

Vi förespråkar starkt pilotskolan för de bolag vi har under bevakning och ser därför positivt på det utökade ägandet av styrelseledamöter och ledande befattningshavare och att det ger ett tydligt signalvärde till marknaden. Nyheten föranleder dock ingen förändring av vårt motiverade värde av bolagets aktiekurs och återupprepar vår riktkurs om 59 kronor per aktie. Vilket indikerar en stor uppsida från dagens nivåer om 44 kronor.

Läs mer här: (https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/kommentar-tempest-insynskop-ger-tydligt-signalvarde)

Författare Tempest Security

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.