Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-24

TEMPEST SECURITY: EBITDA-RES SJÖNK TILL 2,7 MLN KR 3 KV (3,9)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Säkerhetsbolaget Tempest Security redovisar en omsättning på 69,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (79,1). Ebitda-resultatet blev 2,7 miljoner kronor (3,9).

Till följd av regeringens covid-19-stödpaket har kvartalets resultat påverkats med 0,6 miljoner kronor i statliga stöd för sjuklönekostnader och permitteringar. I och med ökad sjukfrånvaro under perioden är det dock svårt att uttala sig om nettoeffekten av detta stöd, uppger bolaget i sin delårsrapport.

"Den inbromsning som vi upplevde under årets andra kvartal på grund av coronapandemin har fortsatt under tredje kvartalet /…/ Vi hade i våra förväntningar inför det tredje kvartalet och hösten räknat med en viss återhämtning och en vändning i den negativa trenden. Istället har vi sett än svagare efterfrågan. Jag fortsätter vara övertygad om en vändning, men kortsiktigt måste vi vara försiktiga i våra förväntningar givet pandemin", skriver bolagets vd Andrew Spry och tillägger:

"Pandemins effekter verkar fortsatt trycka ner affärsklimatet även i fjärde kvartalet och i början av 2021."

För att motverka den negativa effekt som pandemin har på tillväxten har Tempest ökat tempo i sökandet efter lämpliga förvärv. Förvärvsstrategin har sitt fokus på marginalförstärkande förvärv men bolaget ser också ett flertal möjligheter att förvärva bolag inom bevakningsverksamheten under premissen att de uppfyller de riktade satsningarna inom segmentet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.