Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-03

TERRANET: TAR ORDERFRÅN HOLORIDE VÄRD 1,6 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mjukvarubolaget Terranet har mottagit en kundorder från Holoride på motsvarande 1,6 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

Beställningen avser ett leveransprojekt för att med hjälp av Terranets samlade kompetens inom bildanalys och signalbehandling, optimera nätverksstabiliteten i Holorides virtual reality (VR)-plattform. Detta för att öka användarupplevelsen (UX) för passagerare i baksätet.

För att i ett tidigt skede kunna etablera kundrelationer i fordonsindustrin och samtidigt utvärdera långsiktiga samarbeten inom produktutveckling och industrialisering driver Terranet en serviceaffär. Den bringar intäkter till bolaget samt ger utrymme för att kontinuerligt utvärdera marknadspotentialen i tillväxtsegmentet inom ADAS och AD (avancerat förarstöd och autonoma fordon)

"Den här affären är en fortsättning på vår tidigare investering i Holoride. Syftet med partnerskapet är dels att påskynda time to market av vårt prioriterade affärsområde inom aktiv säkerhet, genom att vi kan penetrera Holorides unika kundbas inom mobilitet och auto-tech. Dels att expandera Terranets affär till infotainment. Genom att återanvända säkerhetskritisk data som generas av vår unika sensor, kan vi utveckla och monetarisera gemensamma applikationer inom både navigation- och automatiserade bromssystem samt multimediatjänster i bilen", säger Terranets vd Pär-Olof Johannesson.

Terranet var i början av andra kvartalet huvudinvesterare i Holorides nyemission tillsammans med bland andra biltillverkaren Audi med målsättningen att samfinansiera företagets unika VR-plattform som lanseras i flera modellprogram under 2022.
Författare Direkt-SE