Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-28

THOR INDUSTRIES: ORDERBOK PÅ REKORDNIVÅ, VISSA UTMANINGAR BESTÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Thor Industries, tillverkare av fritidsfordon inom kategorin Recreational Vehicles och kund till svenska Dometic, uppges ha gått in i räkenskapsåret 2022 (augusti-juli) i en stark trend.

"Intresset från nya RV-köpare och orderaktiviteten fortsätter att vara robust i alla våra affärssegment", skriver bolaget i rapporten för det fjärde kvartalet, maj-juli 2021, i det brutna räkenskapsåret 2020/21.

Bolaget noterar samtidigt att osäkerheten i marknaden består, med utmaningar relaterade till pandemin, halvledarbrist och en mycket tajt arbetsmarknad, speciellt i delstaten Indiana där bolaget har de flesta av sina fabriker. Dessa faktorer kommer att påverka bolaget även under det brutna räkenskapsåret 2022, skriver Thor.

Thor Industries anser att branschorganisationen RVIA:s senaste marknadsprognos är rimlig. Det vill säga att marknaden för fritidsfordon förväntas uppgå till 57.200 enheter i grossistledet under kalenderåret 2021 och att den ökar med 4 procent från denna nivå 2022.

Orderboken för fritidsfordon (RV) vid utgången av det fjärde kvartalet, den 31 juli, uppgick till 16,9 miljarder dollar. Det motsvarar en ökning med 190 procent, jämfört med orderboken i juli 2020.

"Efterfrågan på våra RV-produkter är fortfarande mycket robust och fortsätter att överstiga produktionen. Denna ihållande nivå av stark efterfrågan har lett till fortsatt historiskt låga lagernivåer hos återförsäljarna och resulterat i ett rekordhögt värde på orderboken på 16,86 miljarder dollar per den 31 juli 2021", kommenterar Thor Industries vd Bob Martin enligt rapporten.

Nettoförsäljningen fjärde kvartalet steg 54,6 procent jämfört med fjärde kvartalet i föregående räkenskapsår, till 3,59 miljarder dollar, och vinsten per aktie ökade med 92,5 procent till 4:12 dollar.

Försäljningen såväl som vinsten kom in högre än vad analytikerna hade räknat med, enligt S&P Global Market Intelligence.




Författare Direkt-SE