Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-29

TIKSPAC: SKA SATSA PÅ KOSTNADSKONTROLL OCH DIGITALISERING - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tikspacs vd och tillika huvudägare Dejan Shabacker har som mål att förvalta och utveckla bolaget i linje med handlingsplaner avsedda för att bygga långsiktigt värde med fokus på kostnadskontroll, digitalisering och expansion.

Det uppger han i ett pressmeddelande som svar på frågor som han uppger sig ha fått från olika aktieägare efter den senaste tidens turbulens kring bolaget som i början av förra veckan fick ett avnoteringsbeslut från Spotlight Stock Market.

Dejan Shabacker har på sistone ökat sitt innehav i Tikspac till 27 procent av kapital och röster, enligt tidigare besked.

"Jag ser på framtiden i Tikspac med väldigt positiva ögon där högt tempo och välgrundade beslut styr oss framåt. Min egen investering i Tikspac är ett tydligt uttryck för vad jag själv anser om potentialen och riskspridningen i affären. Kortsiktigt har det uppenbarligen uppstått en del friktioner men genom att lyfta på blicken och fokusera på verksamheten, väl genomtänkta och kostnadsmedvetna beslut kan Tikspac med hög sannolikhet uppnå en kraftigt ökad tillväxt framöver!", skriver han.

Flera förändringar i ägarled och i styrelsen har ägt rum i Tikspac på sistone. I förra veckan meddelade Spotlight att Tikspac avnoteras med motiveringen att bolaget inte uppfyller värdepappersmarknadens krav på sundhet och att fortsatt notering riskerar att skada förtroendet för värdepappersmarknaden och Spotlight.

Tikspac, som är verksamt inom miljövänliga skräp- och hundpåsar, har ställt sig frågande till beslutet.

"Spotlight Stock Market har inte kommunicerat med bolaget i frågan efter att den nya styrelsen tillträtt vilket vi i styrelsen finner anmärkningsvärt. Bolaget har sålunda inte getts möjlighet att korrigera eventuella felaktigheter. Styrelsen har därav svårt att förstå Spotlight Stock Markets regelverk", skrev Tikspac i onsdags.

Styrelsen uppgav sig stå enad bakom bolagets nytillträdde vd och storägare Dejan Shabacker som mot marknaden hela tiden har varit öppen och transparent kring sin bakgrund, framhölls det.

Dejan Shabacker dömdes under 2014 för ekonomiska brott i samband med att han var storägare i Cefour. Han dömdes i hovrätten till två års fängelse för grovt svindleri och grovt insiderbrott. Han fick även näringsförbud i fem år, en tidsrymd som alltså har passerat. Näringsförbud kan utdömas mellan tre till tio år.

"Vi vill gärna tro att samhället vilar på en grundläggande värdering i form av att en individ ska kunna gå vidare och därmed även ta ledande uppdrag i näringslivet", skrev Tikspac.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.