Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-26

TIKSPAC: VD OCH HUVUDÄGARE DEJAN SHABACKER ÖKAR TILL 27,3% (NY)

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tikspacs vd och tillika huvudägare Dejan Shabacker har utökat sitt innehav i bolaget till 27,3 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan meddelade Spotlight att Tikspac avnoteras med motiveringen att bolaget inte uppfyller värdepappersmarknadens krav på sundhet och att fortsatt notering riskerar att skada förtroendet för värdepappersmarknaden och Spotlight.

Tikspac, som är verksamt inom miljövänliga skräp- och hundpåsar, har ställt sig frågande till beslutet.

"Spotlight Stock Market har inte kommunicerat med bolaget i frågan efter att den nya styrelsen tillträtt vilket vi i styrelsen finner anmärkningsvärt. Bolaget har sålunda inte getts möjlighet att korrigera eventuella felaktigheter. Styrelsen har därav svårt att förstå Spotlight Stock Markets regelverk", skrev Tikspac i ett pressmeddelande i onsdags.

Styrelsen uppgav sig stå enad bakom bolagets nytillträdde vd och storägare Dejan Shabacker som mot marknaden hela tiden har varit öppen och transparent kring sin bakgrund, framhölls det.

"Styrelsen ser hur professionellt Dejan Shabacker tagit sig an vd-rollen samt att regelefterlevnaden säkerställts och noterar samtidigt att marknaden agerat positivt på de nyligen beslutade tillsättningarna", skrev styrelsen.

Dejan Shabacker dömdes under 2014 för ekonomiska brott i samband med att han var storägare i Cefour. Han dömdes i hovrätten till två års fängelse för grovt svindleri och grovt insiderbrott.

"Vi vill gärna tro att samhället vilar på en grundläggande värdering i form av att en individ ska kunna gå vidare och därmed även ta ledande uppdrag i näringslivet", skrev Tikspac.

Dejan Shabacker dömdes till näringsförbud i fem år, en tidsrymd som alltså har passerat. Näringsförbud kan utdömas mellan tre till tio år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.