Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-04

Tillväxt men lägre än väntat

Detta är en betald analys på uppdrag av Hedera Group utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Hedera Group presenterade den 2 maj årets första kvartalsrapport. Bolaget visade på tillväxt och positiva marginaler, dock under våra förväntningar. Vi väntar på att avtal med Stockholms Landsting skall börja bära frukt.

Hedera Group är genom dotterbolag verksamma inom bemanning och rekrytering med fokus på läkare, främst inom primärvården. Bolagets vd, Bertil Haglund, som också är största ägare, har en lång erfarenhet från bemanningsbranschen, däribland som en av grundarna till nuvarande NGS Group.

I genomsnitt har marknaden för bemanning inom den offentliga vården växt med 14 procent per år, mätt mellan åren 2012 och 2016. Gapet mellan utbud och efter-frågan på läkare och sjuksköter-skor är fortfarande stort. Det råder dock hård konkurrens vilket ger pressade marginaler.

Den 2 maj presenterade bolaget årets första kvartalsrapport. Netto-omsättningen uppgick till 41,3 miljoner kronor. På rullande tolv månader var tillväxten 4,7 procent.  Det första kvartalet tenderar att vara branschens svagaste kvartal. Dock är utfallet en bit under våra förväntningar. Med givet en lägre beläggningsgrad kom även rörelse-resultatet om 1,5 miljoner kronor in lägre än väntat.

Samtliga dotterbolag, bortsett från Pridoc, visade på tillväxt under det första kvartalet, jämfört med samma kvartal föregående år. Pridoc fortsätter tynga med negativ tillväxt. Samtidigt har Pridoc ingått avtal med Stockholms Landsting. Vi förväntar oss att detta börjar bära frukt under de kommande kvartalen.

Aktien har sedan senaste analys-uppdateringen stigit och handlas nu nära vår riktkurs samtidigt som årets första kvartalsrapporten inte var övertygande. Med fortsatt tro om leverans från Pridoc och tre återstående kvartal detta år lämnar vi för nu våra prognoser för helåret 2017P oförändrade. Vi behåller därför riktkursen 24,3 kronor. Aktien handlas i skrivande stund till 23,6 kronor. Vi justerar således vår rekommendation till Behåll från tidigare Öka.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities