Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-13

Proffsens senaste råd: ”Köpvärd aktie”

wysiwyg_image

Pareto Securities inleder bevakningen av Cellavision med rekommendationen sälj. Riktkursen är 230 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 271:60 kronor på måndagen.

Pareto Securities inleder bevakningen av Boule Diagnostics med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 79 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 59:31 kronor på måndagen.

Morgan Stanley sänker riktkursen för Autoliv till 100 dollar, motsvarande cirka 912 kronor, från tidigare 110 dollar. Rekommendationen övervikt upprepas.

"Storleken på fordonsunderleverantörernas marginalnedgångar var den största överraskningen under det tredje kvartalet", skriver Morgan Stanleys analytiker i en ny sektoruppdatering, där det konstateras att den typ av marginalras som branschen genomgått är historiskt sett ovanliga, men att de har förekommit tidigare.

Fordonsproduktionen under det kommande halvåret är tveklöst nyckeln till underleverantörernas vinstutveckling, menar investmentbanken.

"Om den globala bilproduktionen återvänder till en tillväxt om 1 procent för 2019 tror vi att det finns goda historiska prejudikat för en marginalåterhämtning", skriver analytikerna, vars sektorfavoriter är just Autoliv och Continental.

Autolivs depåbevis stängde till kursen 743:60 kronor på Stockholmsbörsen på måndagen, medan aktien slutade dagen på 80:83 dollar i New York.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.