Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-25

TopRight Nordic AB: Västlänken lägger avancerat uppdrag på HISAB, helägt dotterbolag till TopRight

Trafikverkets projekt Västlänken i Göteborg har genom konsortiet AGN Haga, lagt en stor order på TopRights dotterbolag HISAB. Värdet på grundordern är på 2,3 Mkr med ett tak på 4 Mkr.

HISAB har tack vare sitt gedigna kunnande och sin erfarenhet av tekniskt utmanande uppdrag, fått förtroendet att utföra ett omfattande arbete avseende grundläggningen av Station Haga.

Station Haga utgör en central del av Trafikverkets projekt Västlänken. Bebyggelse och miljöer i området omfattas av riksintresse för kulturmiljö och Haga blir en viktig knutpunkt för boende, studenter och pendlare. HISABs uppdrag omfattar svetsning av rörpålar, som med start redan vecka 49 beräknas pågå fram till sommaren 2021.

Det grundläggande ordervärdet ligger på 2,3 Mkr, med ett tak på 4 Mkr.

Byggentreprenör och beställare är konsortiet AGN Haga, en projektorganisation med italienska Astaldi, turkiska Gülermak och norska Segermo/NRC Group.

"Det här är en byggtekniskt avancerad etapp i projektet Västlänken, som kräver enorm noggrannhet och säkerhetsmedvetande. Jag är stolt och imponerad av mina kollegors kompetens och skicklighet. Uppdraget är dessutom reslutatet av ett framgångsrikt samarbete och en god relation till AGN Haga", säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

HISAB har i årtionden levererat stålkonstruktioner till kunder inom industri, byggbransch, infrastruktur och samhälle. Bolaget förvärvades av TopRight Nordic under 2019 med syftet att med sitt kunnande om och erfarenhet av stora industriprojekt, bidra till att både TopRights och dotterbolaget Ferm och Perssons lösningar kommer in i kunders byggprocess på ett tidigt stadium.

Läs mer på www.toprightnordic.com och www.hisab.nu

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, anders.myrback@toprightnordic.com

Patrick Csizmadi, VD för HISAB på 0735-31 61 51eller mail, patrick@hisab.nu

TopRight Nordic
TopRight Nordic arbetar med modern glas- och ljusteknologi som förbättrar säkerheten på vägarna, hjälper varumärken att synas på nya sätt och förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. Ferm & Persson, HISAB, Visual Solution och TD Light är helägda dotterbolag till

TopRight Nordic. TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM börsen.
HISAB
HISAB är baserat i Göteborg med ett 20-tal anställda och är en komplett leverantör av avancerade stål- och rörkonstruktioner. Under årtionden har bolaget utvecklat kunskap och kompetens mot dagens högt ställda krav. Idag finns kunderna inom fartygs- och byggbranschen, industri, infrastruktur och samhälle.

TopRight Nordic AB (publ)
Taptogatan 6 115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50
www.toprightnordic.com
TopRight skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.