Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-20

TOUCHTECH: ÖKAD NETTOOMSÄTTNING OCH FÖRBÄTTRAT RESULTAT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Touchtech, som erbjuder digitaliseringslösningar mot aktörer inom detaljhandeln, hade en nettoomsättning på 1,9 miljoner kronor (1,7) under det andra kvartalet 2021. Ebitda-resultatet blev 0,3 miljoner kronor (0,1).

Nettoresultatet motsvarade -0:03 kronor per aktie (-0:05).


Licensintäkter från Touchtech Vendo ökade med 40 procent och projektintäkter för Touchtech Showroom ökade med 70 procent.

"Samtidigt minskade intäkterna från hårdvaruförsäljning och leasing, vilket har varit en lågmarginalsaffär för Touchtech. Det är dock helt i linje med den tidigare kommunicerade strategin om att fokusera på återkommande intäkter från mjukvara och låta partners eller kunderna ansvara för hårdvaran", skriver bolaget i rapporten.

Försäljningen av Touchtech Lima, en produkt som primärt används vid utställningar och mässor, har påverkats negativt av restriktionerna och bolaget bedömer att det är stor osäkerhet om och när försäljningen av Lima återhämtar sig, heter det vidare.

Touchtechs banktillgodohavanden uppgick efter första halvåret till 9,2 miljoner kronor (6,5). Utöver detta finns det en outnyttjad checkräkningskredit på 1 miljon kronor att tillgå.Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.