Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-15

TRADING DIREKT: DAGS ATT SÄLJA BÖRSENS PANDEMIVINNARE?

https://youtu.be/uesk-bYwTWU

STOCKHOLM (Direkt Studios) Har det blivit dags att göra som en närmast samstämmig analytikerkår säger och sälja börsens pandemivinnare och i stället köpa stabila konjunkturvinnare, så kallade värdeaktier, under 2021?

Det frågade sig programledare Joakim Rönning i fredagens Trading Direkt, med en genomgång av analytikernas fyra främsta skäl bakom att rotera från tillväxt till industribolag med starka kassaflöden.

Tekniske analytikern Tobbe Rosén dök upp i sändningen och genomförde tittade närmare på frågan med ledtrådar om Stockholmsbörsens teknikindex och industriindex. Dessutom fanns en rad verkstadsaktier uppblandat med tittarönskemål med i analysavsnittet.

Till sist dök också Nyhetsbyrån Direkts makrochef Mikael Sandbladh upp i studion och svarade på frågor om det är förväntningar på den tillträdande presidenten Joe Bidens stora stödåtgärder som prisas in i den ränteuppgång vi sett i amerikanska tioåringen under den senaste veckan.


Länk till avsnittet: https://youtu.be/uesk-bYwTWU


Aktier som nämns i sändningen: Sandvik, SKF, ABB, Getinge, Essity, Evolution, Amazon, Facebook.


Teknisk analys i fredagens avsnitt: OMX Stockholm Industrials PI, OMX Stockholm Technology PI, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja, Volvo, SKF, Sandvik, Atlas Copco, Haldex, Lifco, Addtech, C Security, Terranet, Heliospectra, Resurs, G5, Stillfront, Swedish Stirling.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.