Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

Transiro Int AB: Transiro lanserar Klartext Mobil

Transiros dotterbolag Transiro ECO Transport lanserar nu sin mobila applikation Klartext Mobil i sin ambition att fortsätta utveckla produkter som underlättar och effektiviserar arbetet för små till stora bussbolag.
Klartext Bussbokning är det marknadsledande planeringssystemet för linjetrafik, skoltrafik och beställningstrafik i Sverige och på Åland. Med applikationen Klartext Mobil kan trafikledningen och chaufförerna kommunicera och bekräfta körordrar och information i realtid. Att fördela körordrar och få bekräftelser från chaufförerna genom telefonsamtal och pappersutskrifter är en tidskrävande uppgift för bussbolagens trafikledning. Med Klartext Mobil kan detta arbete radikalt effektiviseras genom att körordrar automatiskt skickas till chaufförens mobil och där accepteras med ett knapptryck.
Under körning skickar Klartext Mobil in GPS-punkter längs körrutten och rapporterar körtid, körsträcka samt hastighet. Trafikledningen kan följa körningen i realtid från kontoret och ser där om resan är i tid eller försenad. Mobilappen rapporterar efter avslutad körning fakta kring körningen för att kunna utföra fakturering.
Klartext används idag av omkring 140 bussbolag i Sverige, på Åland och i Tyskland och potentialen för Klartext Mobil är i dagsläget omkring 8000 chaufförer. Klartext Mobil kommer att lanseras som en SaaS-lösning och faktureras på månadsbasis per chaufför.
"På grund av covid-19 pandemin som slår hårt mot bussbolagen lanserar vi Klartext Mobil gratis för alla användare fram till Oktober 2020. Vi försöker dra vårt strå till stacken för att hjälpa våra kunder med effektiviseringar och besparingar", säger Fredrik Schön, Business Unit chef på Transiro ECO Transport.
Läs mer om Klartext Mobil på https://transiro.com/nyheter/.
 

Författare Transiro Int AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.