Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-29

TRATON: GER NYA PROGNOSER FÖR 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lastbilstillverkaren Traton, där Scania och MAN ingår, tror att marknaden återhämtar sig ytterligare under slutet av året, men på grund av pandemin spår bolaget en skarp nedgång i försäljningsvolymer globalt under helåret 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Traton räknar med en väsentlig minskning av koncernens nettoomsättning 2020 jämfört med 2019 och en marginal på mellan -1 och +1 procent. Anledning till prognosintervallet är risken för ytterligare stora pandemirelaterade restriktioner, på grund av ökat antal smittade under slutet av året.

Prognosen för marginalen exkluderar eventuella kostnader för åtgärderna inom MAN Truck & Bus-verksamheten. På grund av pågående förhandlingar med facken är det inte möjligt att vid denna tidpunkt förutspå när dessa kostnader kommer att tas och hur stora de blir, skriver Traton.

Traton upprepar också budskapet som meddelades den 21 oktober om att bolaget sett en starkare marknadsåterhämtning än väntat under tredje kvartalet och att det räknar med positiv påverkan på resultatet under återstoden av året.

Osäkerheten ligger i ökningen av antalet covid-19-smittade och de restriktioner som olika länder tar för att motverka detta samt eventuella effekter på Tratons produktion och leveranskedja.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.