Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-25

Trelleborg förvärvar marknadsledare i Indien inom fordonsbälgar

Trelleborgkoncernen har genom affärsområdet Trelleborg Industrial Solutions tecknat avtal om att förvärva en verksamhet som är specialiserad på fordonsbälgar till den snabbväxande indiska personbilsmarknaden. Verksamheten ägs av det Indien-baserade privatägda företaget Injectoplast. Förvärvet innebär att Trelleborg ytterligare stärker sin globalt ledande marknadsposition inom fordonsbälgar.

Verksamheten har sitt huvudkontor och tillverkning i Kanpur i Indiens norra fordonskluster, och omsätter cirka 70 MSEK.

– Vi ser en mycket gynnsam försäljningsutveckling för våra fordonsbälgar samtidigt som vi har haft en relativt låg närvaro och försäljning på den indiska marknaden. Eftersom våra affärsframgångar baseras på närhet till våra kunder är detta förvärv strategiskt viktigt och gör att vi än bättre kan stödja våra globala kunder. Den förvärvade verksamheten producerar högkvalitativa produkter i en toppmodern anläggning för den attraktiva indiska marknaden, säger Jean-Paul Mindermann, affärsområdeschef för Trelleborg Industrial Solutions.

Fordonsbälgar utgör ett dynamiskt tätningssystem, tillverkade av termoplastiska elastomerer, som används för tätning av bilars drivaxlar och som förhindrar att smörjmedlet förorenas av salt-, vatten- eller partikelinträngning. Bälgar återfinns i alla personbilar, inklusive hybrid- och elbilar.

Affären förväntas vara slutförd under det första kvartalet 2023.

Kontakter
Media: Kommunikationsansvarig Karin Larsson, 0410 67015, 0733 747015, karin.larsson@trelleborg.com
Investerare/analytiker: IR-chef Christofer Sjögren, 0410 67068, 0708 665140, christofer.sjogren@trelleborg.com

Om oss
Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. Trelleborgkoncernen omsätter cirka 34 miljarder kronor och har verksamhet i ett 50-tal länder. Koncernen består av tre affärsområden: Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på börsen, och listas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. www.trelleborg.com

Bifogade filer
Trelleborg förvärvar marknadsledare i Indien inom fordonsbälgar

Författare MFN