Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

TRELLEBORG: KUNDER FLYGINDUSTRI SIGNALERAR BOTTENNIVÅ - VD (NY)

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den organiska försäljningen till generell industri och fordonsindustrin inom Trelleborgs affärsområde Sealing Solutions ökade "markant" under det andra kvartalet, medan försäljningen inom flygindustrin förbättrades jämfört med föregående kvartal i fjol. Försäljningen var dock var lägre än jämfört med motsvarande period i fjol.

Det skriver vd Peter Nilsson i delårsrapporten.

"Tydliga signaler från våra kunder inom detta segment pekar dock på att botten är nådd, och en tillväxt bedöms ske framåt från nuvarande nivåer", understryker Trelleborg-chefen, angående flygindustrin.

Inom Trelleborg Industrial Solutions upplevde flertalet marknadssegment och geografiska marknader en uppgång i efterfrågan under det andra kvartalet, vilket var särskilt noterbart inom fordonsindustrin och byggrelaterade verksamheter.

Affärsområdet Wheel Systems såg en stark organisk försäljningstillväxt jämfört med motsvarande period föregående år, uppger Peter Nilsson. Den organiska försäljningstillväxten blev 32 procent för det andra kvartalet, att jämföra med -18 procent för motsvarande period i fjol.

"En påtaglig försäljningstillväxt på däck till lantbruksmaskiner noterades på flertalet geografiska marknader. Försäljningen av däck till materialhanteringsfordon och entreprenadmaskiner visade också en betydlig uppgång jämfört med såväl föregående kvartal som motsvarande period föregående år".

Marginalen påverkades dock negativt av den snabba och kraftiga prisuppgången på råmaterial och delvis även av försäljningsmix. Prisjusteringar till kund har genomförts och kommer att stegvis kompensera för de ökade råmaterialpriserna.

För resterande del av året är utsikterna åt det ljusare hållet.

"När vi blickar in i det andra halvåret så gör vi det med tillförsikt. Orderingången under kvartalet var på rekordnivå inom många av våra affärsenheter och orderböckerna är välfyllda. Aktivitetsnivån är hög i flertalet av våra tillverkningsenheter och prisjusteringar har redan genomförts för att hantera de ökande råmaterialpriserna", uppger vd Peter Nilsson och fortsätter:

"I de fåtal segment där vi fortfarande väntar på tillväxt, exempelvis flygindustrin, ser marknadsförutsättningarna mer lovande ut under resterande del av året".

Trelleborg-chefen flaggar samtidigt för att det råder ett ansträngt läge i flera delar av leverantörskedjan, vilket utgör en viss risk framgent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.