Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-11

TROAX: KOMMER HÖJA PRISER FÖR REFLEKTERA MARKNAD ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Troax försäljningspriser har i princip varit oförändrade under det gångna året, men bolaget kommer att behöva höja dessa under 2021 för att reflektera de högre stålpriser som redan har initierats ifrån stålverken mot slutet av 2020.

Det skriver vd Thomas Widstrand i bokslutsrapporten.

"Vi räknar därför med viss turbulens på stålprissidan under första halvåret 2021", noterar han.

Troax säljer områdesskydd för inomhusanvändning. Det fjärde kvartalet vittnade om "goda" orderingångssiffror med en ökning om 39 procent, jämfört med motsvarande period året innan.

Detta förklaras främst av stark orderingång i Nordamerika och Storbritannien inom området automatiserade lager. Automatiserade lager har generellt haft en god utveckling under helåret 2020, drivet av en högre efterfrågan på e-handelslösningar, konstaterar Troax-chefen.

"Denna efterfrågan kommer inte att minska på grund av årets pandemi, utan förväntas att öka ytterligare under de kommande åren. Årets fjärde kvartal hade dock en exceptionellt hög orderingång vilket är något vi generellt sett inte kan förvänta oss att se framöver", flaggar Thomas Widstrand för.

Det nyförvärvade bolaget Natom Logistics har haft en god orderingång under de två månader som Troax konsoliderat bolaget och visar en utveckling minst i linje med Troax egna kalkyler, uppger Thomas Widstrand.

Det är dock för kort tid för att kunna dra några slutsatser om detta förvärv ännu, enligt vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.