Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

TROAX: RESULTATET EFTER SKATT BLEV 4,7 MLN EUR 2 KV (NY)

(Tillägg: flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Troax, som säljer områdesskydd för inomhusanvändning, redovisar ett resultat efter skatt på 4,7 miljoner euro för det andra kvartalet 2020 (6,3).

Rörelseresultatet blev 6,4 miljoner euro (8,5).

Rörelseresultatet för kvartalet innehåller statliga stöd till koncernbolag i USA och Storbritannien uppgående till 1,3 miljoner euro på grund av Corona.

Nettoomsättningen uppgick till 35,9 miljoner euro (42,3). Den organiska tillväxten uppgick till -15 procent.

Orderingången var 37,7 miljoner euro (46,6).

"Det var förväntat att orderingången skulle minska under kvartalet eftersom Corona påverkan slog till med full kraft ifrån slutet av mars. Generellt har kunder varit mycket försiktiga med att lägga nya order utan de har koncentrerat sig på att slutföra/genomföra redan lagda order/projekt", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Enligt Troax förbättrades trenden under kvartalet, där april var lågpunkten både i aktiviteter och orderingång. Detta har sedan successivt förbättrats senare under kvartalet.

"Vi står fast vid vad vi tidigare indikerat, att andra och tredje kvartalet kommer att drabbas av klart lägre aktiviteter i marknaden på grund av uppenbara Coronaeffekter", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.