Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-31

Urb-it - Hög leverans - Mangold Insight Analys

Last-milebolaget Urb-its nettoomsättning i årets andra kvartal uppgick till 12,5 (5,9) miljoner kronor, en ökning om 110 procent jämfört med samma period ifjol. Parallellt ökade leveransvolymen med 272 procent. Utvecklingen är ett kvitto på hög efterfrågan på Urb-its tjänster och bolagets bearbetning av nya såväl som befintliga marknader väntas ge hög tillväxt framgent. Mangold räknar med en nettoomsättning om 70 miljoner kronor 2022.

I Frankrike, Urb-its största marknad sett till försäljning, minskade direktkostnaden relaterad till leveranser med 57 procent i juni 2022 jämfört med årets första månad. Bolaget har även uppnått positiv bruttomarginal, vilket bör ses som ett styrkebesked; den operativa kostnadsmassan har minskat samtidigt som antalet leveranser har ökat kraftigt. Mangold ser positivt på utvecklingen som är ett kvitto på att Urb-it förverkligar sin ambition om lönsam tillväxt. Bolaget väntas nå lönsamhet (EBIT) 2024.
Mangold reviderar riktkursen till 5,00 kronor per aktie (6,00). Det följer av något lägre försäljning samt högre kostnader än prognosticerat. Samtidigt ser vi uppsida i aktien; Urb-it har avtal med flera av världens största e-handelsaktörer vilket är ett Proof-of-Concept. Den gröna omställningen som många städer genomför är gynnsam för efterfrågan på Urb-its tjänster, och bolaget åtnjuter ett Fist-Mover Advantage inom sin nisch.

Författare Cision