Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-05-09

VA Automotive: VA Automotive I konkurs

VA AUTOMOTIVE I KONKURS

VA Automotives styrelse har i dag beslutat sig för att sätta VA Automotive i konkurs, det innebär att VA Automotive omgående avbryter den pågående rekonstruktionen.

Styrelsen har analyserat olika alternativ och kommit fram till att en konkurs är det bästa alternativet för personalen, kunder och leverantörer.

Det finns intressenter till delar av koncernen, en snabb konkurs bör kunna leda fram till en återstart för de livskraftiga delarna samt rädda värden åt fordringsägarna.

Till konkursadvokat har VA Automotive föreslaget Niklas Sigesgård,
Amber Advokater
ns@amberadvokater.se mailto:ns@amberadvokater.se

2018-05-09

Lars Thunberg
Koncernchef, VA Automotive

lars.thunberg@va-automotive.com mailto:lars.thunberg@va-automotive.com
Mobil +46 70 143 30 40

Denna information är sådan information som VA Automotive i Hässleholm AB (Publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl 09.00 den 9 maj 2018.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
VA Automotive Pressrelease 2018-05-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23109

VA Automotive
VA Automotives affärsid är att erbjuda aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktionsutrustning och färdiga fordonskomponenter.

VA Automotive bedriver verksamhet inom tre kompetensområden: engineering, tooling och components. Utöver dessa drivs ett utvecklingsbolag och koncernfunktioner. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.

Bolagets affärsstruktur grundlades under 2013. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som innebär att kunderna får tillgång till både tekniktjänster, komponenter och produkter, allt under samma tak - en One stop shop.

VA Automotive är listat på Nasdaq First North med Stockholm Certified Advisers som Certified Adviser.

Några av bolagets kunder är Volvo, Autoliv, IAC, Scania, Lear Corporation, National Electric Vehicle Sweden, Johnson Controls, BMW, Volkswagen, GM, Ford, Daimler, Gnotec, Porsche, Jaguar, Opel, Mazda, Electrolux och Ikea

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.