Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-30

Valberedning inför årsstämman 2023


Bilia AB:s årsstämma kommer att hållas den 5 april 2023.

Valberedningen inför årsstämman 2023 utgörs av följande ledamöter:

  ·  Mats Qviberg, i egenskap av styrelseordförande i Bilia AB
  ·  Tim Floderus, för Investment AB Öresund, valberedningens ordförande
  ·  Sofia Steinwall, för familjen Engebretsen
  ·  Emilie Westholm, för Folksam

Valberedningen ska inför årsstämman 2023 ta fram förslag till ordförande på stämman, styrelse och styrelseordförande, styrelsearvoden, arvode till revisor samt, i den mån det anses erforderligt, förslag till ändringar i förfarandet för att utse valberedning.

Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen inför årsstämman 2023 kan göra detta via email till nominering@bilia.se. För att inkomna förslag ska kunna behandlas på ett konstruktivt sätt bör dessa vara valberedningen tillhanda senast den 6 januari 2023.

Göteborg den 30 september 2022

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Carl Fredrik Ewetz, Investor Relations, 010-497 07 73, carl.fredrik.ewetz@bilia.se
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.seBilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia har cirka 150 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt två auktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia omsatte cirka 35 mdkr år 2021 och hade cirka 5 300 anställda.

Bilias Serviceaffär omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. Bilia erbjuder tillbehör och reservdelar, originalservice och reparationer, däckhotell, fälgrenovering, bilglasreparationer och andra verkstadstjänster, butiksförsäljning och e-handel.

Bilias Bilaffär omfattar försäljning av nya och begagnade person, transport och lastbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart, Alpine, Jaguar, Land Rover och XPENG samt transportbilar av märket Renault, Toyota, Mercedes, Nissan och Dacia och lastbilar av märket Mercedes.

Bilias Drivmedelsaffär omfattar försäljning av drivmedel och biltvätt i Sverige.

Bilaga


Författare GlobeNewswire