Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

Valberedning utsedd inför Oasmias årsstämma 2021

Uppsala den 20 november 2020 – I enlighet med beslut på Oasmia Pharmaceutical AB:s (”Oasmia”) årsstämma den 9 september 2020 meddelas härmed att valberedningen inför årsstämman 2021 har utsetts baserat på ägarförhållandena den 30 september 2020.

Valberedningen består inför årsstämman 2021 av följande ledamöter:

  • Per Arwidsson, utsedd av Arwidsro Investment AB,
  • Håkan Lagerberg, utsedd av Mastan AB, samt
  • Anders Härfstrand, styrelseordförande i Oasmia.

Per Arwidsson har utsetts till ordförande för valberedningen.

Oasmias årsstämma kommer att hållas den 27 maj 2021.

Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen inför årsstämman 2021 kan göra det per e-post till nomination@oasmia.com. För att förslag ska kunna behandlas av valberedningen bör de inkomma i god tid inför årsstämman.

För ytterligare information:
Anders Härfstrand, styrelsordförande Oasmia
Telefon: 018-50 54 40
E-post: IR@oasmia.com

Om Oasmia Pharmaceutical AB
Oasmia är ett specialty pharma-bolag som strävar efter att göra patienters liv bättre genom att förbättra intravenös tillförsel av befintliga och nya läkemedel vid allvarliga sjukdomar, däribland cancer. Produktutvecklingen baseras på bolagets egenutvecklade och patenterade teknologiplattform XR-17™, en plattform som kan användas på läkemedel inom många terapeutiska områden för att utveckla vattenlösliga formuleringar av läkemedel som idag kräver kemiska lösningsmedel. Apealea® (paklitaxel micellar) är den första godkända produkten som använder teknologin. Apealea har erhållit marknadsgodkännande i EU och flera andra territorier för behandling av vuxna patienter som lider av ett första återfall av platinumkänslig epitelial äggstockscancer, primär peritoneal cancer och äggledarcancer i kombination med karboplatin. Oasmia arbetar med att göra Apealea tillgängligt för patienter genom sitt partnerskap med Elevar Therapeutics och bolagets befintliga kommersiella organisation i Norden. Bolagets aktier handlas på Nasdaq Stockholm (ticker: OASM). Besök www.oasmia.com för ytterligare information.

Bifogade filer


Valberedning utsedd inför Oasmias årsstämma 2021

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.