Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-26

Valberedningens förslag till styrelse och ordförande i Creades AB (publ)

Inför årsstämman i Creades AB (publ) den 14 april 2021 offentliggör valberedningen härmed sitt förslag avseende styrelseordförande och övriga styrelseledamöter

Valberedningen föreslår:

  • att styrelsen ska bestå av sju ledamöter
  • omval av Hélène Barnekow, Cecilia Hermansson, Sven Hagströmer, Hans Karlsson, Hans Toll och Jane Walerud
  • nyval av Henrik Henriksson, samt att
  • Sven Hagströmer omväljs som ordförande

Henrik Henriksson, född 1970, är verkställande direktör för Scania fram till 1 maj 2021. Henriksson tillträdde som verkställande direktör 2016 men har arbetat för Scania sedan 1997 i flera olika roller bland annat som försäljningsdirektör i Sydafrika samt som chef för Sales and Marketing. Den 1 maj 2021 tillträder han som verkställande direktör i det nystartade bolaget H2 Green Steel. Henriksson sitter i styrelsen för Electrolux och Hexagon samt i styrelsen för Teknikföretagen och Svenskt Näringsliv. Henriksson har examen som Civilekonom från Lunds universitet. Varken Henriksson eller någon närstående till honom äger för närvarande aktier eller andra finansiella instrument i Creades. Med mer än 20 års erfarenhet inom svensk och internationell verkstadsindustri anser valberedningen att Henriksson kommer att ge ett värdefullt bidrag till Creades styrelse.

Valberedningens övriga förslag till årsstämman i Creades AB kommer att anges i kallelsen till årsstämman som offentliggörs i mars 2021.

Valberedningen inför stämman 2021 består av:

Ordförande Sven Hagströmer, (Sven Hagströmer med familj via bolag, Biovestor AB), Erik Brändström (Spiltan Fonder AB) och Martin Gärtner (SEB Fonder).

För mer information kontakta:

Sven Hagströmer

08-412 011 00

 

Sven Hagströmer

Valberedningens ordförande

Stockholm den 26 februari 2021

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.