Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-30

Veg of Lund lanserar sin växtbaserade dryck DUG i Kina

Veg of Lund tar ytterligare ett steg i lanseringen av sin nya växtbaserade dryck, DUG[®], denna gång genom den kinesiska livsmedelskedjan Ole' Supermarket. Introduk­tionen sker i ett tiotal butiker i Shanghai och Shenzhen, två städer med totalt omkring 40 miljoner invånare. Parallellt lanserar Ole' DUG på sin e-handelsplattform med fler än två miljoner följare.

DUG är ett alternativ till animalisk mjölk och andra växtbaserade drycker och möter konsumenternas efterfrågan på växtbaserade livsmedel som är bra ur smak-, hälso- och klimat­perspektiv. Försäljningen av DUG[®] pågår i Sverige och Storbritannien och nu tar Veg of Lund sin nya potatis-baserade dryck till den kinesiska livsmedelskedjan Ole' Supermarket med fysiska butiker och stark e-handelsplattform.

"Veg of Lund och vår strategiska samarbetspartner i Kina lanserar nu vår nya dryck hos vår första kund med fysiska butiker, livsmedelskedjan Ole' Supermarkets (http://www.crvole.com.cn/). I ett första steg kommer DUG att finnas i ett tiotal butiker i Shanghai och Shenzen samt med en potential att nå ut till över 50 butiker i landets övriga megastäder. Därigenom når vi den kinesiska premiummarknaden och konsumenter med stark köpkraft som letar utländska kvalitetsprodukter", säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund.

"Topprankade premiumkedjan Ole' finns i städer som Shanghai, Shenzhen, Nanning, Xian, Shenyang och Zhongshan. Kedjan har en tydlig premiumprofil med 85 procent av sin försäljning från importerade kvalitetsvaror. Ett tjugotal skandinaviska tillverkare har nått bra försäljnings­volymer genom Ole' Supermarket och vi har höga förväntningar att DUG ska få en bra start, såväl i de fysiska butikerna som på deras on-line-plattform", säger Kenneth Davidsson, Veg of Lunds partner för den kinesiska marknaden. 

"Vi har en bra produkt som vi är stolta över. Smak och det låga klimatavtrycket har imponerat på såväl konsument- som expertpaneler. Vårt val att använda potatis som bas gör att vi har en superhållbar dryck. Potatisen behöver inte mycket alls för att växa och frodas. Det gör den superhållbar i jämförelse med andra grödor som sojabönor, mandel eller havre. För att inte tala om mejeriprodukter", fortsätter Thomas Olander.

DUG finns i tre smaker: Original, Barista och Unsweetened. Mer information om klimatavtryck och vilka återförsäljare som erbjuder DUG finns på den nya webbplatsen, dugdrinks.com (http://www.dugdrinks.com). Här har Veg of Lund samlat all information om de olika versionerna, dess klimatavtryck, näringsvärde och all den genialitet som finns i valet av potatis.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Thomas Olander (VD)
Telefon: 070-935 98 63
E-post: thomasolander@vegoflund.se

 

Om Veg of Lund
Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärkena DUG[®] och MyFoodie[®]. Bolagets aktier noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se (http://www.ir.vegoflund.se). Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: adviser@eminova.se.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.