Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-23

Veoneer medutvecklare av vinnande sätesteknologi

Stockholm 23 september 2022: Det globla autotech-bolaget Veoneer, en ledare inom aktiv säkerhet och passiv säkerhetselektronik, har tillsammans med Lear Corporation (NYSE: LEA), en global ledare inom fordonssäten och system, utvecklat elektronik till Lears ConfigurE+ removable seat with zonal safety technology', som vann Automotive News pris PACEpilot Innovation to Watch. 

Säkerhetslösningen är det första trådlösa och elektronikbaserade system som identifierar sätets placering och status - nyckeln till införandet av omkonfigurerbara säten i fordon. Den smarta tekniken aktiverar automatiskt säkerhetsfunktioner i fordonet utifrån sätets placering, hur det är riktat samt passagerarstatus.

Pristagare i Automotive News' PACEpilot har i år utsetts för tredje året. PACEpilot bedömde innovationer från 23 finalister, vilka presenterades i Detroit den 19 september.  

"Vi är hedrade över att vara del av denna prisbelönta sätesinnovation," sa Robert Bisciotti, chef över produktområdet RCS på Veoneer. "Vi förväntar oss att framtidens bilar kommer att ha säten som kan flyttas bort och flyttas om - denna teknologi kommer säkerställa passagerarnas säkerhet oavsett hur sätena är ställda."  

För ytterligare detaljer, se www.autonews.com/pace.

För ytterligare information
Thomas Jönsson, EVP Communications & IR,
thomas.jonsson@veoneer.com,tel +46 (0)8 527 762 27

Veoneer HoldCo, LLC är ett fordonsteknikbolag som är världsledande inom aktiv säkerhet och passiv säkerhetselektronik, med fokus inställt på att leverera innovativa högklassiga produkter och lösning till våra kunder. Vår affärsidé är att skapa förtroende för mobilitet. Veoneer är en Tier 1-leverantör av hårdvara och en systemintegrerare, som under 2022 lanserar sina produkter i mer än 125 planerade bilmodeller. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Veoneer har 6100 medarbetare i 11 länder.  Bolaget bygger på närmare 70 års erfarenhet av att utveckla lösningar för fordonssäkerhet.

Författare Cision