Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-16

Veoneer och emotion3D vann pris för "Mest innovativa kameraapplikation inne i bilen"

Stockholm, 16 september, 2022: AutoSens Award lyfter fram de bästa och smartaste tekniska innovationerna inom förarassistans och självkörande fordonsteknik.  På ett event i Bryssel tidigare i veckan fick Veoneer och emotion3D ta emot guldpriset i kategorin "Mest innovativa kameraapplikation inne i bilen".

Hur svåra personskadorna blir i en trafikolycka skiljer sig åt då olika kropssfaktorer har stor betydelse. En kvinna löper till exempel 73% högre risk att skadas allvarligt jämfört med en man som också bär säkerhetsbälte, enligt  University of Virginia. Det är först när systemet för säkerhetselektronik kan skilja mellan en individs olika karaktäristika som optimal säkerhet kan uppnås.

Smart-RCS använder en bildsensor i 3D för att avläsa precis realtidsinformation om de i bilen; situationsbetonade faktorer som kroppsposition och kroppskrockdynamik samt kroppsbyggnad, ålder och kön så att smart-RCS kan beräkna krockkuddens optimala utlösningsstrategi, så att den blir skräddarsydd för varje enskild passagerare.

"Vi är mycket glada över att ta emot priset från AutoSens Award för Smart-RCS - vi räddar liv när det otänkbara sker, säger Jacob Svanberg, Veoneers koncernchef.

För ytterligare information

Veoneer: Thomas Jönsson, EVP Communications & IR,
thomas.jonsson@veoneer.com,tel +46 (0)8 527 762 27

Veoneer HoldCo, LLC är ett fordonsteknikbolag som är världsledande inom aktiv säkerhet och passiv säker-hetselektronik, med fokus på innovativa högklassiga produkter och lösning. Vår affärsidé är att skapa förtroende för mobilitet. Veoneer är en Tier 1-leverantör av hårdvara och en systemintegrerare, vars produkter under 2022 finns i mer än 125 planerade lanseringar. Veoneer har 6100 medarbetare i 11 länder och huvudkontor i Stockholm.Bolagets historia bygger på närmare 70 års erfarenhet av fordonssäkerhet.

Författare Cision