Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-02

VERTICAL VENTURES: SLOPAR TONGDOW, OMVÄNT KÖP KRYPTOVALUTABOLAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vertical Ventures avbryter processen med att förvärva Tongdow E-Commerce Group och avser i stället förvärva Arcane Crypto och byta verksamhetsinriktning.

Det framgår av två separata pressmeddelanden på torsdagsmorgonen.

Affären med Tongdow skulle ske genom ett omvänt förvärv. Med anledning av coronapandemin har dock processen kring transaktionen försvårats till den grad att Vertical Ventures, efter det att exklusivitetsperioden enligt avsiktsavtalet löpt ut 30 juni, valt att avbryta processen med Tongdow.

I stället har Vertical Ventures och majoritetsägarna till Arcane Crypto ingått en avsiktsförklaring gällande Vertical Ventures förvärv av samtliga aktier i Arcane genom ett omvänt förvärv. Om transaktionen genomförs innebär detta bland annat att Vertical Ventures verksamhet ändras till Arcanes verksamhet.

Transaktionen förutsätter ingående av ett aktieöverlåtelseavtal och kommer bland annat att vara villkorad av godkännande av respektive bolagsstämmor.

Efter transaktionens slutförande är avsikten att Arcanes aktieägare ska inneha omkring 92,5 procent av aktierna och rösterna i det nya bolaget medan Vertical Ventures befintliga aktieägare ska inneha omkring 7,5 procent av aktierna och rösterna i det nya bolaget.

Köpeskillingen för Arcane uppgår indikativt till 299.745.000 men är föremål för slutförhandling. Köpeskillingen kommer att erläggas genom nyemission av preliminärt 6,66 miljoner aktier i Vertical Ventures till en teckningskurs om 0:045 per aktie.

Ambitionen är att transaktionen ska slutföras under andra halvan 2020.

"Det har kommit en rad spännande marknadsnyheter från kryptovalutaindustrin på senare tid, till exempel ser vi nu att ett antal stora internationella aktörer ger sig in på marknaden. Detta är talande för den växande mognaden i sektorn och gör oss extra glada över att kunna säkra ett avtal med Arcane", kommenterar Fredrik Crafoord, styrelseordförande i Vertical Ventures.

I samband med transaktionen kommer Vertical Ventures att byta företagsnamn.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.