Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-20

VERTISEIT: BEDÖMNING KVAR OM POSITIVT RÖRELSERESULTAT 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Påverkan från spridningen av coronaviruset har, som tidigare kommunicerats, medfört en lägre omsättning inom affärsområdena Agency och Systems, skriver First North-listade Vertiseit i sin delårsrapport.

"Sammantaget uppvisar bolaget fortsatt lönsamhet med en rörelsemarginal på drygt 13 procent under kvartalet. Bedömningen kvarstår att Vertiseit under 2020 kommer att uppvisa ett positivt rörelseresultat med fortsatt växande återkommande intäkter", uppger bolaget.

Vertiseit, som säljer digitala lösning för butiker, redovisar ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor för andra kvartalet 2020 (4,1). Nettoresultatet uppgick till 1,8 miljoner kronor (3,2), motsvarande 0:12 kronor per aktie (0:85).

Nettoomsättningen blev 18,7 miljoner kronor (25,3).

"Efter ett kvartal som varit mycket utmanande för många av våra kunder till följd av den pågående spridningen av coronaviruset är det glädjande att vi för 34:e kvartalet i rad uppvisar sekventiell tillväxt i våra årligen återkommande intäkter inom SaaS-affären. De årligen återkommande intäkterna uppgick vid utgången av kvartalet till 31,4 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt om 21,5 procent jämfört med föregående år, helt i linje med våra långsiktiga mål", kommenterar Vertiseits vd Johan Lind.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.