Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-12-16

Vertiseit stärker ledningen i dotterbolaget Grassfish

Vertiseit stärker organisationen i dotterbolaget Grassfish för den fortsatta internationella expansionen och tillsätter Ann Hjelte som ny verkställande direktör. Genom detta kan Johan Lind fullt ut fokusera på sin roll som VD och koncernchef för Vertiseit med fokus på strategi, affärsutveckling och förvärv samt arbeta tillsammans med ledningen i dotterbolagen Grassfish och Dise.

Vertiseits dotterbolag Grassfish erbjuder en ledande plattform för Digital In-store och relaterade konsulttjänster. Med 130 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Österrike och Tyskland är Grassfish väl positionerat för att bidra till Vertiseits långsiktiga mål om att bli världens ledande plattformsbolag inom Digital In-store.

Under 2022 har flera viktiga initiativ genomförts i Grassfish. Parallellt med betydande investeringar i bolagets SaaS-plattform “Grassfish IXM Platform”, har ett omfattande varumärkes- och organisationsarbete genomförts. Grassfish går nu in i en ny fas med fokus på expansion och internationell tillväxt.

För att ge rätt förutsättningar för den fortsatta expansionen kommer Ann Hjelte - idag Head of Business Development på Vertiseit - att ta över rollen som VD för Grassfish. Ann Hjelte har lång erfarenhet från tech, finans och retail och var tidigare Affärsutvecklingschef på Axfood-ägda Mat.se. Ann Hjelte tillträder sin nya roll den 1 januari 2023.

“Under min tid på Vertiseit har jag imponerats av det driv och de höga ambitioner som genomsyrar hela organisationen. Att tillsammans med så många dedikerade kollegor få möjligheten att leda Grassfish i sin fortsatta internationella tillväxtresa känns fantastiskt inspirerande. Jag ser fram emot att utveckla samarbetet med kunder, partners och medarbetare,” kommenterar Ann Hjelte, tillträdande VD i Grassfish.

Sedan förvärvet av Grassfish 2021 har Johan Lind, VD och koncernchef för Vertiseit, även innehaft rollen som tillförordnad VD för Grassfish. Genom tillsättningen av Ann Hjelte som ny VD för Grassfish kommer Johan Lind att ges möjlighet att fullt ut fokusera på att leda Vertiseitkoncernen mot målet att bli världens främsta plattformsbolag inom Digital In-store.

“Sedan förvärvet av Grassfish 2021 har vi genomfört omfattande utveckling av bolagets erbjudande, paketering och organisation. Nu är rätt tidpunkt att accelerera den fortsatta internationella expansionen genom att stärka bolagets ledning. Sedan Ann Hjelte anslöt till Vertiseit har jag imponerats av hennes affärsmässighet, strategiska höjd och inkluderande ledarskap. Tillsammans med hennes internationella erfarenhet från tech och retail gör detta henne till helt rätt person för att leda Grassfish framåt. För mig innebär detta att jag fullt ut kan fokusera på att leda Vertiseitkoncernen med fokus på strategi, affärsutveckling, och förvärv samt att arbeta tillsammans med ledningen i dotterbolagen Grassfish och Dise,” kommenterar Johan Lind, VD och koncernchef i Vertiseit.

Kontakter


Johan Lind, Group CEO / Mediakontakt
johan.lind@vertiseit.com
+46 703 579 154

Jonas Lagerqvist, Group Deputy CEO / CFO / IR-ansvarig
jonas.lagerqvist@vertiseit.com
+46 732 036 298

Redeye AB är bolagets Certified Adviser 

Om Vertiseit


Vertiseit är ett ledande plattformsbolag inom Retail Digital Signage i Europa. Genom dotterbolagen Dise och Grassfish tillhandahåller koncernen mjukvara för Digital In-store och relaterade konsulttjänster. Bland bolagets kunder återfinns globala varumärken och retailers som nyttjar bolagets produkter och tjänster för att möjliggöra en sammanhållen kundresa genom att knyta ihop det digitala och fysiska mötet för en stärkt kundupplevelse. Bolaget har idag omkring 180 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Österrike, Tyskland och Storbritannien. Under perioden 2012-2021 hade Vertiseit en årlig lönsam tillväxt om i genomsnitt 33 procent (CAGR). 2021 uppgick koncernens nettoomsättning till 131 miljoner SEK och EBITDA-marginalen till 13 procent. Bolagets B-aktie är sedan 2019 noterad på Nasdaq First North Growth Market.

VERTISEIT AB (publ)
Telefon: +46 340 848 11
E-post: info@vertiseit.com
Kyrkogatan 7, 432 41 Varberg, Sweden
Org.nr: 556753-5272
www.vertiseit.com
corporate.vertiseit.se

Bifogade bilder


AnnHjelte1,9MB

Bifogade filer


Vertiseit stärker ledningen i dotterbolaget Grassfish

Författare MFN