Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-01

Waystream Holding AB: Waystreams tar en större affär med ett svenskt stadsnät

Affären som genomförs via Waystreams partner Netnordic Sverige AB innebär att leveranserna startar efter nyår 2021.

"Vi ser ett ökat behov på marknaden av 10Gbit/s i accessen och Waystream's produkter är en viktig delkomponent i våra helhetslösningar för stadsnät.", säger Robert Malm, VD för NetNordic Sverige AB.  

För dagens stadsnät är det viktigt att kunna erbjuda sina invånare och näringsidkare en modern och flexibel infrastruktur för att behålla konkurrenskraft och driva innovation. 

"I dessa Corona-tider är vikten av ett snabbt och tillförlitligt bredbandsnät extra stor. Det skapar de bästa förutsättningarna för att jobba hemifrån, delta i distansundervisning, ta del av underhållning, gaming och mycket mer. Med hjälp av ASR8000 kommer nu ytterligare ett svenskt stadsnät att ha ett toppmodernt bredbandsnät med den senaste tekniken som skapar maximal samhällsnytta för invånarna", säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream. 

ASR8000 är Waystreams flaggskeppsprodukt. Med 28 eller 52 anslutningar i varje switch beroende på modell som stödjer upp till 10Gbit/s och som dessutom inkluderar telemetri och avancerad tjänstediagnostik är det den ledande access switchen för stadsnät. 

ASR8000 är en av få produkter på marknaden som är anpassad för att möta de svenska lagkraven gällande kemikalier i elektronik. Samtidigt stödjer den avancerade funktioner för tjänsteleverans och trafikseparation som passar alla stadsnät och operatörer. 

Framtidssäkerhet är en av nyckelegenskaperna i ASR8000. I takt med att hastigheten på Internettjänster stiger och allt fler funktioner hamnar i molnet krävs högre överföringshastigheter både för privatpersoner och företag. 

 "Vi ser en utveckling mot mer komplexa tjänster som kräver hög hastighet, hög tillgänglighet och snabba responstider. Vår nya switch, ASR8000, är framtagen för att möta det behovet och det är förstås glädjande att få det bekräftat av nya stadsnätsbyggare", säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream. 

ASR8000 finns i modeller med 24 eller 48-portar med 10Gbit/s och i varianter som även klarar ett utökat temperaturintervall. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.