Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

WISE GROUP: MÄRKTE UPPGÅNG I KUNDAKTIVITET I SEPTEMBER ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wise Group, med verksamheter inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet, minskade sin omsättning med 19 procent under tredje kvartalet, men bolaget märkte ändå en uppgång i aktiviteten hos kunderna under september månad.

Det skriver Wise Groups vd Ingrid Höög i delårsrapporten.

"Efterfrågan på roller inom försäljning och IT ökar. Rekryteringsaffären går bättre än förväntat och konsultuthyrningen har stabiliserats, om än en bra bit under 2019 års nivå. Utvecklingen är sannolikt ett resultat av att fler kunder väljer rekrytering som ett sätt att lösa sitt kompetensbehov snarare än att hyra in resurser, vilket kan vara en effekt av Tillväxtverkets stödpaket där korttidspermittering inte kan kombineras med längre kompetensinhyrning", skriver hon i rapporten.

Ingrid Höög beskriver utvecklingen det tredje kvartalet för "tillfredsställande" med tanke på omständigheterna. Hon konstaterar också att perioden alltid är den säsongsmässigt svagaste då aktiviteten är lägre hos våra kunder under semesterperioden.

Till skillnad från årets andra kvartal har också samtliga månader i det tredje kvartalet påverkats negativt av covid-19.

"Baserat på en kombination av bland annat egna effektivitetshöjande åtgärder, kostnadsbesparingar och bidrag relaterade till covid-19 kan vi därför redovisa en liten vinst för kvartalet och en markant resultatförbättring jämfört med föregående år", skriver Ingrid Höög.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.