Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

WNT RESEARCH: HOPPAS SPANSK VERKSAMHET ÅTERUPPTAS I SEPTEMBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wnt Research är försiktigt optimistiska till att verksamheten i Spanien ska kunna återupptas i september.

"De senaste veckorna har vi dock sett ett antal utbrott av covid-19 i Katalonien där ett flertal av våra kliniker är lokaliserade. De spanska myndigheterna har nu öppnat upp för att kliniska studier kan återupptas och lämnat avgörande för återstart till de enskilda sjukhusen. Med tanke på att vi nu sett en återgång till strikta restriktioner i en del provinser så har vi valt att avvakta ytterligare ett tag innan vi återstartar Neofox i Spanien", skriver vd Peter Morsing i delårsrapporten för det andra kvartalet.

Under kvartalet uppgick kostnaderna till 4,2 miljoner kronor (5,3) medan resultat före och efter skatt blev -4,2 miljoner kronor (-5,3).

Wnt Research har under det senaste kvartalet riktat in sig på budgetdisciplin och diskussion med leverantörer för att reducera kostnader i avvaktan på återaktivering av studien.

"Wnt Research har fått ett bra gehör i dessa diskussioner och kostnadsbasen har därför hamnat på en nivå som får anses acceptabel", heter det.

I Ungern har bolaget kunnat återstarta aktiviteterna för att inkludera de ungerska klinikerna i sin kliniska studie.

"Arbetet har fortlöpt i god takt och vi har idag nio aktiverade kliniker och de övriga kommer att aktiveras inom kort. De första två patienterna har inkluderats och vi har för tillfället full screening i gång på majoriteten av klinikerna. Detta flera veckor tidigare än i våra antaganden i våras när studien sattes på paus. Vi håller nu tummarna för att det inte blir några bakslag i det ungerska samhället", skriver vd Peter Morsing.

Wnt meddelade förra veckan att Peter Morsing kommer att avgå i februari 2021.

"Jag ser att den uppgift som jag fick förtroende av styrelsen att lösa i december 2017 nu ligger inom räckhåll, under förutsättning att pandemin så tillåter. Det är då hög tid att lämna över bolaget till en ny vd som kan fullfölja detta arbete och ta bolaget in i nästa viktiga fas", kommenterar han i rapporten.
Författare Direkt-SE