Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-01

XAVITECH: NYA FINANSIELLA MÅL OCH NY TF VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-handlade Xavitech har med anledning av förvärvet i december av majoritetsposten av underkoncernen Frontwalker Group beslutat att fastställa nya finansiella mål och ny utdelningspolicy som beaktar koncernens nya situation.

Styrelsen har vidare beslutat att styrelseledamoten Torbjörn Nilsson utses till ny tillförordnad vd och tillförordnad finanschef (CFO) för koncernen. Han tar över från och med 1 februari.

Torbjörn Nilsson är finanschef för Empir Group, som kontrollerar cirka 51 procent av rösterna i Xavitech.

Xavitechs avgående tillförordnade vd Lena Sundsvik kvarstår som ordinarie ledamot i styrelsen och är fortsatt engagerad som rådgivare till Xavitech-koncernen, skriver Xavitech i ett pressmeddelande. Nuvarande koncern-CFO Brita Lindblad kvarstår som ekonomichef för underkoncernen och dotterbolaget Frontwalker Group.

De nya finansiella målen för Xavitech är:

* Xavitech ska ha en i huvudsak organisk tillväxtstrategi och vara vinst- och utdelningsmaximerande.

* Xavitech ska nå en nettoomsättning om cirka 166 miljoner kronor i slutet av 2023.

* Xavitech ska nå ett resultat om cirka 11 miljoner kronor, motsvarande cirka 6,6 procent av omsättningen i slutet av 2023.

Styrelsen för Xavitech har även antagit en ny utdelningspolicy som lyder: av årets resultat ska cirka 60 procent delas ut till aktieägarna och cirka 40 procent användas till amortering av förvärvslån och nyinvesteringar i verksamheten, förutsatt att koncernens situation i övrigt så tillåter.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.