Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-26

Xintela: Peter Edman föreslås som ny styrelseledamot

PETER EDMAN FÖRESLÅS SOM NY STYRELSELEDAMOT

Lund, Sverige, 26 april 2019 - Styrelsen i Xintela AB (publ) meddelar att Peter Edman föreslås som ny styrelseledamot inför årsstämman den 27 maj 2019. Vidare föreslås omval av Greg Batcheller, Karin Wingstrand och Sven Kili. Bakom förslaget står större aktieägare i bolaget. Dessutom meddelas att styrelseledamoten Claes Post har avböjt omval.

Peter Edman (född 1954) har över 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling i ledande befattningar från Orexo, Sobi, Biovitrum, AstraZeneca, Astra och Pharmacia. Peter har också arbetat vid Läkemedelsverket samt som professor vid Farmaceutiska fakulteten, Uppsala Universitet. Peter Edman arbetar idag som rådgivare och styrelseledamot inom Life Science sektorn. Peter Edman har under de senaste två åren arbetet som strategisk rådgivare för Xintela och genom styrelseuppdraget utökas och fördjupas hans engagemang i bolaget.

- Om Peter Edman väljs in i styrelsen breddas Xintelas kompetens när det gäller att utveckla och kommersialisera projekt och bolag som befinner sig i en expansiv fas. Hans kunskap, erfarenhet och kontaktnät är mycket värdefullt för Xintelas fortsatta utveckling med sikte på kliniska studier och kommersialisering, säger Xintelas styrelseordförande Gregory Batcheller.

Styrelsen tackar Claes Post för hans stora engagemang och värdefulla insatser som styrelseledamot i Xintela sedan 2013 och önskar honom lycka till med pågående och framtida uppdrag.

Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se
mailto:evy@xintela.se Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se http://www.xintela.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2019-04-26 Svenska.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25919

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK(r). Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. Dessutom har Xintela utvecklat ett test, XACT, för kvalitetskontroll av broskceller vid cellterapi av broskskador. XINMARK(r) används även för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00, certifiedadviser@penser.se mailto:certifiedadviser@penser.se .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.