Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-15

XPECUNIA: INVESTERAR 27 MLN KR I UTÖKAD PRODUKTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xpecunia, som utvinner kryptovalutor med hjälp av egenproducerad solenergi, investerar 27 miljoner kronor i produktion vilket ökar den nuvarande totala kapaciteten med ytterligare cirka 55 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Xpecunia beräknas således ha cirka 3,5 gånger den produktionskapacitet som man hade vid noteringen i slutet på juni 2021", skriver bolaget.

Leverans sker med början i oktober 2021 och fortsätter in under november. Investeringen avser 2.500 stycken fabriksnya Nvidia RTX A4000 16GB.

"Affären görs då ett tillfälle uppstod då en annan köpare misslyckades med sin finansiering varvid Xpecunia fick en möjlighet att överta beställningen mot att betalning framställs skyndsamt … Anledningen till att Xpecunia anser att det fortsatta valet av Nvidia RGS A4000 är ett bra val, förutom en fördelaktig prisbild som är cirka 65 procent av listpriset, är att dessa högprestandakort kan utöver kryptoutvinning användas till beräkningsarbeten för VR, AI och renderingstillämpningar för det fall att detta skulle bli mer lönsamt i en framtid", skriver bolaget.

Investeringen på 27 miljoner kronor finansieras genom upptagande av lån om 30 miljoner kronor. Långivarna är Gerhard Dal och Modelio Equity, och Munkekullen.

Lånet löper under en period om tolv månader och till marknadsmässiga villkor. Långivarna har rätt att kvitta lån mot aktier givet att bemyndigande erhålls vid en extra en bolagsstämma som beräknas hållas inom tre veckor. Kvittning beräknas ske med 10 procents rabatt mot det lägre volymviktade genomsnittspriset inom en period om tio dagar som föregår varje kvittningstillfälle.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.