Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-15

Xspray Pharma stärker organisationen med IR- och Kommunikationsfunktion

Xspray Pharma AB (publ) (Nasdaq Stockholm: XSPRAY) meddelar idag att bolaget stärker organisationen genom att skapa en Investor Relations och Kommunikationsfunktion.
Christina Malmberg Hägerstrand tillträder som Vice President Investor Relations and Communication och chef för funktionen i januari 2022. 
 
”I takt med att Xspray Pharma utvecklas och kommer närmare vårt första kommersialiseringsskede ser vi att behovet av att kommunicera med våra olika intressenter växer väsentligt. Jag är mycket glad för att Christina valt att tacka ja till denna nyinrättade tjänst. Hennes erfarenhet från globala börsbolag och hårt reglerade branscher i kombination med en gedigen akademisk bakgrund innebär att vi nu står redo att ta ett strategiskt grepp i utvecklingen av bolagets kommunikation och investerarrelationer”, säger Per Andersson, vd Xspray Pharma.
 
Med lång erfarenhet inom företagskommunikation, mediarelationer och finansiell kommunikation kommer Christina närmast från tjänsten som Chef för Extern Kommunikation och Presschef på AstraZeneca AB. Hon har tidigare varit Kommunikationschef på Nasdaq Nordic and Baltic, och Chef för Extern Kommunikation på Alecta. 
 
Christina har en juristexamen från Stockholms Universitet. Hon är även utbildad journalist och har arbetat på Dagens Industri och Nyhetsbyrån Direkt.
 
”Jag är stolt över att ha fått förtroendet att ta Xspray Pharma till nästa nivå i arbetet med kommunikation och investerarrelationer. Företaget har en spännande affärsidé och produktportfölj och befinner sig i en fas där kommunikation kommer spela en avgörande roll. Jag ser fram emot att bidra till företagets fortsatta framgång”, säger Christina Malmberg Hägerstrand. 
 
Christina tillträder den 10 januari 2022 och kommer att ingå i Xspray Pharmas ledningsgrupp. 
 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Per Andersson, VD, Xspray Pharma AB
Mob: +46 (0) 706 88 23 48
E-mail: per.andersson@xspray.com

Xspray Pharma i korthet


Xspray Pharma AB (publ) är ett läkemedelsbolag med ett antal produktkandidater under klinisk utveckling. Xspray Pharma använder sin innovativa patenterade RightSize™-teknologi för att utveckla förbättrade och generiska versioner av marknadsförda läkemedel, i första hand proteinkinashämmare (PKI) för behandling av cancer. Segmentet är det näst största inom onkologiområdet och läkemedelspriserna är mycket höga.

Genom bolagets innovativa teknologi kan Xspray Pharma komma in som första konkurrent till dagens originalläkemedel innan originalbolagens sekundära patent löper ut. Xspray Pharmas mål är att bli ledande inom utveckling av förbättrade läkemedel eller generika av redan marknadsförda PKI:er för behandling av cancer, vilka i början av 2021 var 68 stycken i USA. Bolagets ledande produktkandidater, HyNap-Dasa, HyNap-Nilo och HyNap-Sora är stabila amorfa versioner av de storsäljande cancerläkemedlen Sprycel® (dasatinib), Tasigna® (nilotinib) och Nexavar® (sorafenib). HyNap-Dasa utvecklas som en förbättrad version av Sprycel®. HyNap-Nilo utvecklas som en förbättrad version av Tasigna® och har dessutom erhållit särläkemedelsstatus från amerikanska FDA. HyNap-Sora utvecklas som en förbättrad version Nexavar®.

Xspray Pharma har patent på tillverkningsteknologi, utrustning och de resulterande produkterna. Aktierna i Xspray Pharma AB handlas på Nasdaq Stockholm (Nasdaq Stockholm: XSPRAY).
www.xspraypharma.com

Bifogade filer


Xspray Pharma stärker organisationen med IR- och Kommunikationsfunktion

Författare MFN