Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2019-07-16

Aktiespararnas Vd-poddare, Carl Bjartmar, Ascelia Pharma

Med ett imponerande Cv får vi i detta avsnitt av Aktiespararnas Vd-poddare lyssna på vem Carl Bjartmar är och vilka möjligheter han ser i sitt nya uppdrag på Ascelia Pharma.

Carl Bjartmar kommer senast från Wilson Therapeutics, i rollen som medicinsk utvecklingschef. Bolaget blev sedan uppköpt för över 7 miljarder kronor till många småsparares glädje. Nu har Carl antagit en ny utmaning i samma roll, men på bolaget Ascelia Pharma, som befinner sig långt fram i processen för ett marknadsgodkännande för deras läkemedelskandidat inom MR för onkologi. 

- När jag fick möjligheten att vara en del av Ascelia och insåg vilka spännande preparat de har, så kunde jag inte tacka nej, säger Carl Bjartmar.

Vad ska Ascelia göra för att lyckas ta sig hela vägen och bli ett framgångsrikt läkemedelsbolag? 

Lyssna på avsnittet med Carl nedan!

 

Ascelia Pharma
wysiwyg_image

Ascelia Pharma är ett läkemedelsbolag inriktat på utveckling av särläkemedel inom onkologi (cancer). Bolaget har två läkemedelskandidater under klinisk utveckling: Mangoral® är ett nyskapande kontrastmedel förbättrar möjligheten att hitta levermetastaser vid MR-scanning (fas-III studier inleds under hösten 2019). Oncoral är ett oralt cellgift i tablettform för behandling av magsäckscancer och är redo för fas II-studier.

Läs mer om Ascelia Pharma här.

Annons
Publicerat: 2019-07-16

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.