Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2020-02-24

En framtIDa tech-export

Sverige har producerat flera globala tech-succér, men möjligheten för svenskar att vara med på dessa investeringar via börsen har varit begränsade.

Ett tech-bolag som varit listat sedan 2014 är Verisec. Med en teknik som har potentialen att nå långt utanför Sveriges gränser vill man med Freja eID sätta e-legitimationer på den digitala kartan. I Sverige är vi väl bekanta med e-legitimationer men i resten av världen är konceptet fortfarande relativt okänt. Freja eID är en globalt skalbar e-legitimation som än så länge har få utmanare.

– För oss svenskar är det omöjligt att klara vardagen utan en e-legitimation. Men om du berättar för en tysk eller engelsman att du med en och samma app kan identifiera dig hos mängder av onlinetjänster så låter det som science-fiction. Vi tror att användandet av en mobil e-legitimation kommer bli precis lika utbrett i resten av världen som det är här. Det var därför vi under 2017 styrde om vårt fokus till att lansera Freja eID, säger Johan Henrikson, VD för Verisec.

Verisec, som grundades 2002, är ett innovationsdrivet företag där mer än hälften av de anställda jobbar med produktutveckling. Detta har gjort att man drygt två år efter lanseringen av Freja eID redan lyckats utmana det som närmast kan beskrivas som ett monopol på den svenska marknaden för e-legitimationer.

– Vi har lanserat en funktion där du kan använda din e-legitimation istället för ett ID-kort, vi har gjort det möjligt för privatpersoner att digitalt identifiera andra över nätet och vi har nyligen lanserat en funktion som löser problemet på hur man skiljer på sin privata e-legitimation och sin tjänstelegitimation. Genom konstant innovation har vi lyckats utmana en dominerade aktör på vår hemmamarknad men framförallt har vi skapat ett stort försprång på den internationella marknaden.

Freja eID finns för närvarande i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Storbritannien.

Läs mer

OM VERISEC
wysiwyg_image

Verisec är ett bolag i framkant av digital säkerhet och skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga. Bolaget tillhandahåller produkter inom sina två fokusområden: Digitala identiteter och Informationssäkerhet. Bolagets kunder återfinns på global nivå och främst inom sektorerna bank, offentlig sektor och onlinetjänster. Verisec är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

 

Läs mer

Annons
Publicerat: 2020-02-24

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.