Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2020-04-24

Revolutionerande teknikföretaget Raytelligence satsar globalt med unik sensor

Raytelligence har utvecklat det unika beröringsfria sensorsystemet EaZense. Det är ett tillförlitligt och effektivt hjälpmedel som stärker vården. Med flera samarbetsavtal på plats och hög efterfrågan är tiden inne för att expandera globalt.

De två främsta sektorerna som produkten riktar sig till är hälsovården och industrin. Bolagets innovativa teknik har redan fått många förfrågningar från stora globala företag, framförallt inom Health Devices, där det finns ett stort behov av smartare lösningar.

Det unika sensorsystemet EaZense

Raytelligence egna revolutionerande radarteknologi kan ta tryggheten för äldre och anhöriga till nya nivåer. Sensorn har utvecklats för att kunna övervaka vitalparametrar som andning, hjärtfrekvens, position och rörelsemönster. Den är den första i sitt slag att inkludera en avancerad mm-våg radarsensor och en flexibel processplattform som har kapacitet att hantera AI-algoritmer. Den kan exempelvis skicka en notis till vårdaren om den äldre fallit ur sängen eller har en andningsfrekvens om 20 andetag per minut.

En annan stor fördel med EaZense är att det är beröringsfritt och lämpar sig utmärkt för övervakning av äldre, speciellt i situationer som i dagens rådande Corona-kris. Det innebär att personerna inte behöver ha något intill kroppen för att kunna mäta dessa parametrar, det eliminerar risken för att det ska tappas och är mer bekvämt.

Utöver hälsosektorn kan systemet bidra till en tryggare arbetsplats för industrier genom övervakning av vitalparametrar på personer som utför säkerhetskritiska uppgifter.

Inom segmentet industri har Raytelligence tecknat ett LOI med ett av världens största sensorbolag, som har cirka 1000 säljare globalt. De har fått sin första order om 300 000 kronor avseende ”samples”. De befinner sig nu i slutfasen av ett större utvecklings- och leveransavtal för en radarsensor som saknas i deras sortiment. Denna order från en global jätte inom sensorer bekräftar den unika teknologins efterfrågan.

Kapital för att angripa nya marknader

Bolaget har fått gehör för sin produkt och är inne i ett momentum som de vill kapitalisera på med en offensiv företrädesemission.

Det vill de göra genom att marknadsföra sig på nya marknader. Siktet är ställt på Kanada som har liknande struktur för hälsa som oss i Sverige och på Japan som har ett akut problem med en ökande äldre befolkning. Där kan Raytelligence lösning komma till stor nytta på en massiv marknad, de tar hjälp av bland andra Business Sweden för att nå dessa marknader.

Se hela emissionen 

Marknadsutsikter

Hälsovårdssektorn är den främsta marknaden för bolaget och det finns stora behov för smarta och trygga lösningar för att effektivisera vården av våra äldre. Raytelligence har nyckeln till en effektiv vård där marknaden är enorm, konkurrenterna kan inte erbjuda samma unika lösning som EaZense då de antingen är en video-bevakning som inte mäter vitala parametrar eller en produkt som måste sitta på kroppen.

Med en växande äldre befolkning står äldreomsorgen för stora utmaningar och letar ständigt efter kostnadseffektiva lösningar. Under 2014 uppgick kostnaderna för äldreomsorgen i Sverige till 109,2 miljarder kronor, en siffra som förväntas öka med 40 procent till omkring 152 miljarder kronor fram till 2030.

Raytelligence har gått vidare till fas 2 i sin ansökan om stöd på ca 17 MSEK i EU’s snabbspår för innovationer som kan hjälpa till att tackla effekterna av coronaviruset vad gäller "behandling, tester och övervakning. De är kallade till intervju den 13 maj.

 

–  Vi har en stor global efterfrågan på vårt sensorsystem och för att kunna ta vara på den positiva utvecklingen genomför vi denna offensiva emission. Tack vare företrädesemissionen kommer vi snabbt kunna utöka våra marknadsföringsaktiviteter och göra marknadsetableringar på flera marknader tidigare och befästa positionen som världsledande inom detta segment.

                                           

                                                                                                                                                                                                                                                            Klas Arvidson, vd, Raytelligence AB

 

OM Raytelligence AB
wysiwyg_image

Raytelligence är ett medicinteknikbolag. Bolaget är idag specialiserade inom analys och utläsning av andning, puls, position och rörelsemönster. Tekniken baseras på bolagets egenutvecklade plattform och utgår ifrån radarteknologi, där bolaget är inriktade mot att leverera produkter och tillhörande tjänster mot hälsovårdssektorn, samt industri. Huvudkontoret ligger i Halmstad.

 

Läs mer

 

Teckna här

 

Läs mer på Analysguiden

Annons
Publicerat: 2020-04-24

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.