Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2019-06-24

Stora pengar i smart industri

H&D Wireless har genom en unik tjänst positionerat sig starkt på en miljardmarknad i nästa generations industri.

Genom att koppla ihop maskiner, delar och system så kan industriföretagen skapa intelligenta nätverk längs hela värdekedjan som automatiskt samverkar och optimerar processer och flöden. Centralt för begreppet Industri 4.0 är internetanslutning (IoT) och digitalisering. H&D Wireless unika positionslösning för inomhus - och utomhusbruk, används av ledande lastbilstillverkare, byggföretag och ett stort bussbolag i Stockholm. H&D Wireless har ett egenutvecklat system, GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Services), som erbjuder industrianpassad realtidspositionering för maskiner och utrustning. Därtill erbjuder bolaget en molnbaserad mjukvara som svarar för informationsinsamling, analys och bearbetning av data för att effektivisera processer och arbetsflöden. Med stora kostnadsbesparingar som resultat har bolagets lösningar snabbt blivit uppskattade av sina kunder, där bland annat Scania, Skanska, Keolis, och Exploria, norra europas största inomhuslekpark, ingår i kundlistan.

Konkurrenskraftiga erbjudanden

– Den främsta fördelen med våra lösningar mot våra konkurrenter är att vi fokuserat på analys i realtid av affärsprocessen och inte bara ritar en prick på en karta. På det sättet kan vi leverera nyckeltal  tal till verksamheten, KPI, som kunderna inte tidigare haft, både i realtid och historiska data, för att förbättra processen långsiktigt eller larma när något är fel, säger Pär Bergsten, vd på H&D Wireless.

Lyckad kapitalanskaffning skapar tillväxtmöjligheter

H&D Wireless genomförde under april en övertecknad företrädesemission och de har pågående förhandlingar med bolag i Kina, så det finns stora möjligheter att intensifiera och accelerera tillväxten och nå de högt uppsatta målen bolaget självt har.

– För att driva tillväxten ska vi fortsätta jobba med de största verkstads- och byggbolagen i Sverige, vilket kommer kunna möjliggöra snabb expansion när de vill skala upp vår lösning till fler av deras fabriker, dessutom genom att vi nu börjat ta de första stegen in på den kinesiska marknaden som är den största IoT-marknaden i världen. Vi letar också efter bra förvärv av mindre industri-ITbolag där vi ser synergier för oss själva, som kan addera tillväxt för koncernen. Trots förväntningarna på att IoT redan skulle tagit fart ännu mer för ett par år sedan så ser bolaget nu ett trendskifte och en ökad acceptans och behov för att förstå morgondagens industri.

Stor framtidstro för marknaden

 – IoT-marknaden har tagit tid för att sätta fart men nu ser vi att det gått från att vara en framtidstro till ett nödvändigt verktyg för digitalisering och effektivisering av alla verksamheter, inte minst inom den enorma marknaden för industri. Det finns även ett växande behov för att använda IoT till olika säkerhetslösningar, avslutar Pär Bergsten.

Läs mer om H&D Wireless här

Om H&D Wireless
wysiwyg_image

H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things, moln- och plattformssystem. Företagets IoT-molnplattform Griffin är en end-to-end systemlösning och består av trådlösa moduler, molntjänster och smarta phone-applikationer för smarta hem och företag i världsklass. Sedan 2016 erbjuder bolaget Griffin Enterprise Positioning System (GEPS) som en molntjänst för inomhuspositionering av fysiska saker i företagens affärsprocesser.

Annons
Publicerat: 2019-06-24

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.