Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Annons
Publicerat: 2020-05-15

Unik process för att behandla HIV

Istället för att som de flesta läkemedelsutvecklare som arbetar med att attackera och påverka virus har ISR utvecklat en unik mekanism för att stimulera och stärka immunförsvaret. Det innebär att kroppens egna försvar tar upp kampen mot viruset.

ISR utvecklar läkemedel för att behandla HIV, Hepatit B, Cancer och Covid-19. Längst har bolaget kommit med behandlingen av indikationen HIV. Genom gedigen forskning har ISR lyckats utveckla läkemedelskandidater som stimulerar immunförsvaret.

Resan började med tester på katter som hade viruset FIV, vilket är motsvarigheten till HIV för katter. Efter många års forskning kom bolaget fram till upptäckten att ett speciellt ämne kan aktivera de smittade immuncellerna så att de känns igen, dödas och till och med försvinner.

De studier som ISR har gjort visar på att deras läkemedelskandidat får HIV-viruset att presentera sig i kroppen så att kroppen kan börja bekämpa viruset. Det som är anmärkningsvärt är att när patienten slutade att äta medicinen fortsatte kroppen att känna igen och motverka viruset, till skillnad från bromsmedicin som slutar verka om man slutar ta det.

Pressträff Direkt med ISR

Behandla istället för att bromsa

HIV är ett stort samhällsproblem och innebär enorma kostnader. Bromsmedicin har biverkningar och är dyrt. Dessutom visar studier att bromsmedicin kan vara ineffektivt på upp till 10 – 14 procent av världens befolkning. Det innebär att de riskerar att utveckla Aids.

– Idag tror många att HIV inte är ett problem för att det går att förhindra utvecklingen till Aids med bromsmedicin. Men ingen blir botad, säger Ola Winqvist, vd, ISR.

ISRs arbete för att utveckla ett botemedel eller en mer effektiv behandling skulle således kunna spara enorma summor för vården världen över.

Enorm marknadspotential

ISRs metod för att angripa virus som döljer sig från kroppens immunförsvar har visat framsteg även vid behandling av HBV och Cancer. De ska även genom ett samarbete med TCER AB utveckla ett vaccin mot Covid-19.

De är inte ensamma om att utveckla vaccin mot Covid-19 där det är ett race för många. Det som gör ISR’s satsning intressant och värdefull är deras unika mekanism för att angripa viruset. Bolaget arbetar till skillnad från andra läkemedelsutvecklare med att bekläda luftrören med IGA, för att hindra viruset från att nå blodet. Djurstudier påbörjas och om de faller väl ut kan kliniska tester påbörjas i slutet av detta året.

Kapital för nästa steg med kandidaterna

Emissionslikviden är tilltänkt att finansiera den pågående fas IIa-studien samt finansiera förberedelser och initiering av ytterligare kliniska och prekliniska studier inom flera av ISRs indikationsområden. Emissionen är fullt garanterad och kommer att tillgodose bolagets satsningar.

Se hela erbjudandet

Bred portfölj

De har en diversifierad portfölj med fyra läkemedelskandidater. De har inlett flera gynnsamma samarbeten. I mars inleddes ett samarbete TCER AB för ett vaccin mot Covid-19. För läkemedelskandidaten ISR051 som ska behandla Hepatit B inleddes ett samarbete med CRO Bolaget Shanghai InnoStar Biotech för vidare utveckling av läkemedelskandidaten.

– Jag hoppas att så många som möjligt av våra nuvarande aktieägare fortsätter att stödja oss i den förestående emissionen och jag ser med stor tillförsikt framåt mot 2021 då vi planerar att intensifiera vårt arbete kring våra lovande prövningsprogram.

Ola Winqvist VD, ISR Immune System Regulation Holding AB (publ)

 

 

VILLKOR FÖR ERBJUDANDET
wysiwyg_image

Emissionsbelopp och pre-money värdering 71,7 MSEK anskaffas på en pre-money värdering om 71,7 MSEK

 

Villkor För varje en på avstämningsdagen den 13 maj 2020 innehavd aktie erhålls en uniträtt. Tre uniträtter berättigar innehavaren att teckna en unit.

En unit innehåller tre nyemitterade aktier, en teckningsoption av serie TO1 och en teckningsoption av serie TO2.

 

Teckningskurs 8,70 SEK per unit, motsvarande 2,90 SEK per aktie

 

Teckningsperiod 15 maj 2020 – 29 maj 2020

 

Teckningsoptioner TO1 En (1) teckningsoption av serie TO1 ger rätt att teckna en (1) aktie under teckningsperioden 24 februari 2021 – 10 mars 2021. Teckningskursen uppgår till sjuttio (70) procent av den volymvägda genomsnittskursen i Bolagets aktie under perioden 9 februari 2021 – 22 februari 2021, dock lägst 2,90 SEK per aktie och högst 8,70 SEK per aktie.

 

Teckningsoptioner TO2 En (1) teckningsoption av serie TO2 ger rätt att teckna en (1) aktie under teckningsperioden 9 november 2021 – 23 november 2021. Teckningskursen uppgår till sjuttio (70) procent av den volymvägda genomsnittskursen i Bolagets aktie under perioden 25 oktober 2021 – 5 november 2021, dock lägst 2,90 SEK per aktie.

 

Teckningsförbindelser och garantiåtaganden Företrädesemissionen är garanterad till 100 procent genom teckningsförbindelser från befintliga aktieägare, bland annat i Bolagets styrelse och ledning, om cirka 1,40 procent samt externa garantiåtaganden om cirka 98,60 procent

 

Se hela erbjudandet

 

Läs mer om ISR

 

Pressträff

Annons
Publicerat: 2020-05-15

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.