Du är här

2015-04-11

Börs-SM 2015 har startat

Årets omgång av Börs-SM har inletts. I år är närmare 5 700 tävlingsportföljer med och tävlar, vilket innebär en rejäl ökning jämfört med de senaste åren.

”Vi har cirka 60 procents fler deltagare i tävlingen i år jämfört med i fjol och dessutom en ökning med 45 procent gällande antal deltagande portföljer, vilket är glädjande nyheter”, säger Ulrika Lenhammar, vd för Börs-SM och marknadschef på Aktiespararna. 

Årets tävlingsomgång innebär ett nytt upplägg där den som skapar en klok och långsiktig portfölj vinner, snarare än en tävling för att hitta nästa börsraket.

Nyheterna innebär att varje aktieportfölj nu ska innehålla nio aktier och att insatsen på 4 500 kronor ska fördelas jämnt mellan aktierna, det vill säga 500??kronor per aktie. Inga omplaceringar får göras under tävlingsperioden.

Dessutom finns två nya tävlingsklasser med varsitt separat pris – dels en tävlingsklass för lag och dels en tävlingsklass för alla mellan 18–28 år.

”En av de bidragande orsakerna till att intresset för tävlingen har ökat är de nya tävlingsreglerna samt de ökade marknadsföringsinsatser som gjorts för att få fler att inse att Börs-SM är ett ypperligt tillfälle att faktiskt komma igång på allvar med sitt aktiesparande”, säger Ulrika Lenhammar.

Tävlingen har exempelvis lockat 80 procent fler kvinnor till sig jämfört med i fjol och intresset för de nya tävlingsklasserna – dels lagtävlan men även Juniorklassen har varit stort.

Bland de mest köpta aktierna i årets tävlingsomgång av Börs-SM är Africa Oil, EnQuest, Lundin Petroleum, Karo Bio och Betsson.

Läs mer om årets tävling och håll dig uppdaterad på www.borssm.se

Författare Awave Admin

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.