Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-04-16

Cloetta fortsätter leverera

Godisregnet fortsätter över Cloetta som står som segrare för andra året i rad med totalt 31,5 poäng av 33 möjliga i deltävlingen Bästa IR-webbplats för Årets Börsbolag.

Årets börsbolag 2014 arrangeras av Kanton i samarbete med huvudsponsorerna Aktiespararna, Nordic Growth Market och CtrlPrint. Tävlingen syftar till att höja ambitionsnivån hos bolagen vad gäller finansiell information till bolagens alla intressenter, samt uppnå en mer enhetlig utformning av respektive bolags webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar.

I tävlingen har samtliga webbplatser för bolag primärnoterade på Nasdaq Stockholm Stora bolag, Nasdaq Stockholm Medelstora bolag och NGM Equity granskats. Bästa bolag på respektive lista var: 

  • Nasdaq Stockholm Stora bolag: Wallenstam AB
  • Nasdaq Stockholm Medelstora bolag: Cloetta AB
  • NGM Equity: SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Varför har Cloetta vunnit pris för bästa IR-webbplats?

-   Vi har länge siktat på att ha en bra IR-webbplats, vi jobbar målmedvetet för att ständigt bli bättre. Viktigaste är att sätta upp ett mål och sedan jobba mot det och genomföra allt. Hårt arbete och målmedvetenhet har tagit oss ditt vi är idag.

-  Det finns flera delar där vi kan fortsätta att utvecklas och bli bättre, till exempel vår karriärssida som behöver utvecklas rejält samt CSR-sida. Detta kommer vi lägga fokus på i år, säger Jacob Broberg, informationsdirektör på Cloetta.

Vad har ni på Wallenstam jobbat med det senaste året för att förbättra er webbplats?

-  Vi har utgått från målgruppen, även tittat på vad analytiker investerare och andra vill veta om bolaget för att sedan få fram en så heltäckande bild som möjligt på webbplatsen. Vi har en bra struktur som gör att det är lätt för läsaren att hitta och förhoppningsvis gör att denne vill stanna inne på sajten längre.

-  Det som kanske skiljer vår hemsida åt andra är vårt marknadsavsnitt där man inte bara hittar information om oss utan marknadsandelar och även våra konkurrenter, vilket gör det möjligt för besökaren att göra en så utförlig och bra bedömning som möjligt, Säger Sara Abrahamsson Karlsson projektledare för IR kommunikation för information och marknadsavdelningen på Wallenstam

Författare Märta Skog

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.