Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Börskväll i Stockholm den 20 maj

  wysiwyg_image

  Välkommen till Aktiespararnas Börskväll!

  Vi har bjudit in flera intressanta personer. Kom och lyssna på:

  Lukas Lundin, ordförande i Lundin Mining, och Ian Lundin, ordförande i Lundin Petroleum, som berättar om strategin för respektive företag. Få har sett bröderna Lundin på samma scen, nu blir det ett unikt samtal om olja, råvaror och familjearvet.

  Rune Andersson, en av Sveriges mest kända och framgångsrika företagare. Hör honom i ett personligt samtal om sitt liv som entreprenör och om hur resan från ett litet lantbruk i Kyrkhult i Blekinge till storägare på börsen har sett ut.

  Ebba Busch Thor, som kan bli EU-valets stora vinnare. För bara ett år sedan var hon och KD i stort sett uträknade. Nu är hon svensk politiks mest lysande stjärna, och har tagit med sig partiet i en historisk uppgång. Hör henne berätta om hemligheten bakom framgången, om det nya politiska landskapet i Sverige och vad EU-valet söndag den 26 maj egentligen handlar om.

  Martin Lindqvist, vd på stålföretaget SSAB, berättar om framtiden för ett av börsens största företag. Många som letar efter tecken på fallande konjunktur håller ögonen på just hur det går för bolaget.

  Maria Strömme, som är en av landets mest uppmärksammade forskare med specialiteten nanoteknologi. För några år sedan grundade hon forskningsbolaget Disruptive Materials. Hör hur nanoteknik kan påverka din vardag.

  Isabelle Ducellier, ny vd på BioGaia och Peter Rothschild, grundare av samma bolag, som är världsledande inom kosttillskott med probiotika sedan nästan 30 år. Företagets hälsoresa har applåderats av börsen. Aktien har stigit med 1 000 procent på tio år!

  Thorbjörn Larsson, som är ny generalsekreterare för Barncancerfonden. Kampen mot barncancer i Sverige har nått enorma framgångar och just nu pågår en intensiv forskning för att bota även de mer aggressiva formerna av cancer för barn.

  Mikael Stöhr, vd för succébolaget Coor Service Management, som har byggt sig stort inom lokalvård och matservice. Och bäst går det när andra har dåliga tider.

  Johan Andersson, vd för det internationella IT-företaget och kursraketen Addnode Group, vars strategi är att förvärva, driva och utveckla entreprenörsdrivna företag som hjälper till att digitalisera samhället.

  Aktiespararnas vd Joacim Olsson hälsar välkommen och Henrik  Frenkel är moderator tillsammans med David Flatbacke, börsskribent på tidningen Aktiespararen. 

  Programmet börjar kl 17.00 och är slut cirka 21.20. Halvvägs in i programmet är det en kortare paus och då finns möjlighet att köpa enklare förtäring. Börskvällen genomförs på Hotell Rival på Mariatorget 3, i Stockholm. Närmaste T-banestation är Mariatorget. 

  Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Det innebär att om du får förhinder, så måste du avanmäla dig via länken till höger.

  Anmäl dig via formuläret uppe till höger. Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du göra det genom att klicka på länken "Lägg till gäst" i formuläret.

  Frågor om Aktiespararnas Börskväll besvaras av: 

  Aktiespararnas kansli
  E-post: abc@aktiespararna.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.