Du är här

Börskväll i Stockholm den 27 november

  wysiwyg_image

  Välkommen till Aktiespararnas Börskväll!

  Vi har bjudit in flera intressanta personer. Kom och lyssna på:

  Camilla Läckberg, en av Sveriges mest framgångsrika författare, som har sålt över 22 miljoner av sina böcker över hela världen. Mer okänt är att hon ihop med PR-proffset Christina Saliba har startat ett bolag – Invest in Her - som investerar i produkter och tjänster som stärker kvinnor och kvinnligt ägande. Hör de båda i ett personligt samtal om kvinnligt entreprenörskap, investeringar, men också om deras arbete med Barncancerfonden.

  Johan Dennelind, vd på Telia, leder börsens mest omtalade bolag. Många har fantomsmärtor fortfarande efter att Telia skulle bli folkets aktie för snart 20 år sedan. Efter det har vd:ar kommit och gått, och skandalerna i Eurasien har blivit en sorglig följetong. Men är det dags för revansch nu?  Återköpet av aktier drev upp kursen, liksom de höga utdelningarna. Och så kom köpet av TV4, en affär som får tummen ner av politikerna, men som kan sätta fart på hela TV-marknaden i Norden.

  Vår otroligt kunniga aktiepanel med Peter Malmqvist, Aktiespararna, Johanna Kull, Avanza och Ulf Peterson, Dagens Industri. Börserna världen över faller, och oron sprider sig om det är dags att sälja. Eller ska man ha is i magen och vänta ut en rekyl? Fast en dag måste man väl vikta ner? Eller är det köpläge? Och vilka aktier ska man äga vid en nedgång? Vi djupdyker i börsen just nu och tittar framåt på 2019.

  Åsa Bergman, vd på Nordens största teknikkonsult Sweco, är långvägaren som efter 27 år på företaget fick ta över rodret i våras. Sweco har varit en kursraket under de senaste tio åren, och har förvärvat över 100 företag. Men hur ser framtiden ut när lågkonjunkturen står för dörren och fastighetsmarknaden skälver och byggbolagen drar i nödbromsen?

  Per Sjöstrand, vd och huvudägare i konglomeratet Instalco, som sedan starten för bara fyra år sedan varit installationsbranschens förvärvsraket. Bolaget har tuggat i sig ett 40-tal företag på kort tid och finns nu inom vvs, el, och kyla. Bolaget noterades på börsen för drygt ett år sedan. Väntar fler förvärv?

  Mattias Carlsson, vd på TF Bank, leder en av börsens mest okända banker. TF Bank är en internetbaserad nischbank med inriktning på konsumentbanktjänster. Det började med finansiering inom postorder, och nu är fokus näthandel. TF Bank kom in på börsen 2016, och resan hittills har varit upp och ner. Vad kan man förvänta sig framöver?

  Henrik Frenkel är moderator.

  Programmet börjar kl 18.30 och är slut cirka 21.10. Halvvägs in i programmet är det en kortare paus och då finns möjlighet att köpa enklare förtäring. Börskvällen genomförs på Hotell Rival på Mariatorget 3, i Stockholm. Närmaste T-banestation är Mariatorget. 

  Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Det innebär att om du får förhinder, så måste du avanmäla dig via länken till höger.

  Anmäl dig via formuläret uppe till höger. Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du göra det genom att klicka på länken "Lägg till gäst" i formuläret.

  Frågor om Aktiespararnas Börskväll besvaras av: 

  Henriette Lindholm, Aktiespararna
  E-post: henriette.lindholm@aktiespararna.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.