Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-26

Brighter rustar för global kommersialisering – bjuder in till Förmånsemission

Brighter som arbetar med att effektivisera och förbättra vården för kroniskt sjuka, accelererar sina globala kommersialiseringsaktiviteter och erbjuder nu investerare att delta i en Förmånsemission

Brighter rustar för global kommersialisering – bjuder in till Förmånsemission

För att accelerera kommersialiseringen och lanseringen av bolagets flaggskeppserbjudande Actiste® Diabetes Management as a Service i Mellanöstern och Sydostasien, samt Sverige, erbjuder Brighter nu investerare att delta i en Förmånsemission om 192 MSEK.

– Vi står inför en otroligt spännande resa som vi förberett oss för under lång tid. Flera spännande samarbeten är redan på plats och nu handlar det om att börja kapitalisera på dessa,  skala upp och expandera. Närmast ser vi stor potential i Förenade Arabemiraten där vi kommit långt i diskussionerna kring en nationell utrullning av vår diabeteslösning. Enbart i Förenade Arabemiraten ser vi hundratusentals potentiella Actiste-användare, och närmare 10 miljoner i hela GCC-regionen. Förutsättningarna att lyckas ta betydande marknadsandelar i regionen ser vi som mycket goda, säger Henrik Norström, vd Brighter.

Förmånsemissionen är formellt en företrädesemission men utan handel med teckningsrätter och innebär att aktieägare erbjuds att, under exceptionellt förmånliga villkor, investera i Brighter inför den stundande globala kommersialiseringen. Erbjudandet har specifikt utformats i syfte att premiera de som är aktieägare på avstämningsdagen den 12 december 2019.

Läs Analysguidens senaste analys av Brighter här.

– Förutom att erbjuda stor rabatt för aktieägarna gentemot rådande marknadspris slopar vi handel med teckningsrätter helt. På så sätt tar vi bort den grova rabatten till externa investerare och säkerställer att det enbart är bolagets aktieägare som tar del av det förmånliga erbjudandet, säger Henrik Norström, Brighters vd.

– Externa investerare har visat intresse och kommer att investera till marknadspris genom en separat ”fyllnadsemission”. De får inte ta del av aktieägarnas förmånliga villkor.

Den enda möjligheten att delta och få ta del av det förmånliga erbjudandet är således att inneha aktier i Brighter senast den 10 december 2019. Externa investerare i form av institutionella aktörer bjuds in att delta till ett genomsnittligt marknadspris om aktieägarna inte tecknar sina fulla rättigheter i erbjudandet.

Sammanfattning av Erbjudandet

  1. Varje innehavd aktie på avstämningsdagen den 12 december 2019 ger rätt att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 2 kronor per aktie.
  2. Teckning utan stöd av teckningsrätter är inte möjlig. Handel med teckningsrätter kommer inte att ske. Enbart aktieägare på avstämningsdagen kan delta.
  3. Teckningsperioden är 13 december 2019 – 3 januari 2020.
  4. Vid full teckning tillförs Bolaget cirka 192 miljoner kronor före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till omkring 1 miljon kronor.
wysiwyg_image

Emissionen genomförs för att bygga nödvändig ekonomiska styrka samt skapa möjligheterna för att bygga nödvändig organisation för den förestående kommersialiseringen. Kapitalet kommer att göra det möjligt för bolaget att accelerera pågående kommersialiserings- och expansionsaktiviteter ytterligare, skala upp produktionen av Actiste-enheter, inleda etablering på nya marknader och fortsätta utveckla nya banbrytande lösningar.

Preliminär tidplan

29 november 2019

Beräknat datum för offentliggörande av prospekt

10 december 2019

Sista handelsdag i aktien med rätt att delta i Erbjudandet

11 december 2019

Första handelsdag i aktien utan rätt att delta i Erbjudandet

12 december 2019

Avstämningsdag för deltagande i Erbjudandet

13 december 2019 – 3 januari 2020

Teckningsperiod

03 januari 2020

Likviddag

Läs mer om bolaget och Förmånsemissionen på Brighters hemsida. 

Brighters pressrum

Om Brighter

Brighter är ett svenskt health tech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar stärker och underlättar flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – vilket kan förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. https://brighter.se/  

 

Läs mer om bolaget och Förmånsemissionen på Brighters hemsida. 

 

Brighters pressrum

Betalt samarbete
Publicerat: 2019-11-26

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.